Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan koščičnog ulja - međimurskog črnog zlata - 12.05.2017.

Datum objave: 10. svibnja 2017.

Nakon šest godina zajedničke suradnje s Varaždinskom, Krapinsko-zagorskom, a zatim i naknadno priključenom Zagrebačkom županijom na organizaciji Izložbe bučinih ulja sjeverozapadne Hrvatske, ove je godine, Međimurska županija samostalno organizirala Dane koščičnog ulja - međimurskog črnog zlata s ciljem predstavljanja, afirmacije i isticanja prednosti koščičnog ulja, koja su svojim napornim radom i trudom proizveli međimurski proizvođači. Zanimanje i odaziv izlagača opravdavao je naša očekivanja i potvrdio opravdanost održavanja ove manifestacije. I dok mnogi tek otkrivaju sve blagodati koščičnog ulja, Međimurje se može ponositi dugom tradicijom kako proizvodnje, tako i upotrebe ovog pravog eliksira zdravlja.
Dvadeset i pet uzoraka svojih proizvoda, na ocjenjivanje u dvije kategorije, koji se razlikuju prema načinu prerade, tzv. toplo prešana i hladno prešana ulja, dostavilo je 20 proizvođača. Ocjenjivački sud, koji su činili vrsni poznavatelji ulja, nakon kemijske analize, ocijenio je miris, okus, boju i bistroću dostavljenih uzoraka. Proglašenje pobjednika i dodjela diploma i priznanja biti će 12. svibnja 2017. godine u 10 sati u Gradskoj kavani u Čakovcu. Tom prilikom, Nenad Martinec, univ. spec. techn. aliment. voditelj laboratorija za kemiju hrane i POU Bioinstitut d.o.o. Čakovec, dati će kratak komentar ovogodišnjih rezultata, te će za degustaciju biti ponuđena sva ulja koja su prijavljena za ocjenjivanje. Istovremeno ispred Gradske kavane biti će organizirana prigodna prodaja koščičnog ulja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content