Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

„Čitanjem do zvijezda“ održano u Srednjoj školi Čakovec

Datum objave: 6. svibnja 2017.

Nacionalno natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održano je posljednjeg vikenda u sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije u Srednjoj školi u Čakovcu. Tom prilikom, svečanosti službenog otvaranja prisustvovali su zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec, domaćin ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak, ravnatelj Osnovne škole Goričan Zlatko Varošanec, ravnateljica III. Osnovne škole Čakovec Nataša Hajdinjak te članovi ispitne komisije, uz velik broj ljubitelja ovog projekta.
Najveći broj županija na ovogodišnjoj manifestaciji „Čitanjem do zvijezda“!
„Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice. Njihovim čitanjem ukazuju na put, put do neslućenih daljina, put do sreće i zvijezda!“ Tim je riječima krenula službena manifestacija ovog poznatog projekta, ovog puta ponovo u Međimurju, uz prisustvo mnogobrojnih učenika, mentora i profesora iz čak 17 hrvatskih županija, ali i gostiju iz Vojvodine koji su po drugi puta na spomenutoj manifestaciji. „Želim Vam mnogo ugodnih trenutaka, novih prijateljstava i sigurna sam da ćete uz pravog prijatelja i dobru knjigu sigurno dostići svoju zvijezdu,“ pozdravila je prisutne zamjenica župana te pritom i službeno otvorila nacionalno natjecanje u znanju i kreativnosti. „Veliko mi je zadovoljstvo te s ponosom mogu reći da smo svi zajedno uspjeli. Ponosna sam na sve knjižničare koji su sa svojim trudom i zalaganjem radili kako bi se ovaj dan odradio na zadovoljstvo svih sudionika, natjecatelja, mentora i profesora“, rekla je povjerenica Hrvatske mreže školskih knjižničara za Međimursku županiju Tanja Radiković. Više od 90 učenika odradilo je ispit znanja, a njih oko 20 prijavilo je svoje plakate s ovogodišnjom temom „Ljepota različitosti“.
Spomenimo kako je cjelokupni program vodila učenica OŠ Goričan Eva Sokač, dok su dijelom otvaranja bili i skupina plesača amatera Atomi, Patrik Arambašić, Lara Jakšić i Doris Malović s recitacijama te mlade glazbenice Eva Sokač i Sintia Marton.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1018" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content