Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Što donosi posljednja subota ovogodišnjih Dana Međimurske županije?

Datum objave: 5. svibnja 2017.

Subotnje prijepodne s početkom u 09:00 sati, svojim će programom obilježiti Srednja škola Prelog čiji učenici, profesori i mentori pripremaju nastavak svog projekta Gastromanija, koji pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske njeguje tradiciju turističkih događanja i time obogaćuje ponudu Preloga i Međimurske županije. Prvi dio sastoji se od kuhanja međimurskog tradicionalnog jela, dok je drugi dio zamišljen kao niz radionica i performansa učenika svih smjerova.
Na drugom kraju Međimurja, na Ribnjaku u Črečanu pak se od 8:30 - 12:30 sati predstavlja Turistička zajednica Općine Nedelišće manifestacijom „Dani Vrhovskog” uz live emisiju Hrvatskog radija 1 „Svakom loncu poklopac”. Bogatstvo turističkog potencijala prezentirat će „Medeni vrt” Tatjane Šardi, Animalogic zadruga koja se bavi razvojem konjičkog sporta i OPG Kirić koji brine o Ribnjaku kao mjestu za opuštanje. Od 17:00 sati u Društvenom domu, zbor Josip  Vrhovski i zbor iz Brežice – Slovenija, izvest će nekoliko skladbi za sve goste i posjetitelje.
Ovogodišnji dobitnici nagrade Zrinski Mladi informatičari iz Strahoninca u 10:00 sati pak u zgradi Scheier predstavljaju svoj dosadašnji rad.
Popodnevni dio obilježavanja Dana Međimurske županije krenut će u Sv. Jurju na Bregu s tradicionalnim „Jurjevski pohodom“ čiji je start u 13:00 sati ispred zgrade Općine. Večernji dio programa zaključit ćemo koncertom povodom Majčinog dana u Domu kulture u Vratišincu s početkom u 18:00 sati kojeg priprema tamošnji Mješoviti zbor Dr. Vinko Žganec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content