Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

5 godina Hitne u Međimurju, ustanove u koju se vraćaju liječnici i dolaze mladi stručnjaci

Datum objave: 4. svibnja 2017.

Zamišljen kao izdvojena djelatnosti  iz bivšeg Doma zdravlja, potreba za Zavodom za hitnu medicinu prepoznata je kako u Europi tako i u Međimurju, temeljem čega je prije punih 5 godina Međimurska županija osnovala Zavod za hitnu medicinu. Simbolično, ovaj je jubilej obilježen prigodnom svečanošću, ujedno uz predstavljanje novih mladih liječnika i tehničara te povratnika iz svih krajeva regije koji su od ovog tjedna novi članovi tima naše hitne, te potpisivanjem ugovora kojim s radom može krenuti ispostava u Murskom Središću. „Kruna svih 5 godina nova su zapošljavanja u Zavodu, prvenstveno za potrebe Murskog Središća, ali i dolazak mladih liječnika. Naš Zavod kompletno je popunjen i ekipiran, a osobito veseli povratak liječnika i medicinskog osoblja iz inozemstva, Irske, Njemačke, čak imamo povratnicu iz zagrebačke klinike“, s ponosom je istaknuo ravnatelj Tomislav Novinščak  i objasnio kako se mnogo toga promijenilo od osnutka, od reforme medicine na koju smo se svi morali privikavati, do osnivanja Ispostave Prelog, rekonstrukcije Zavoda, nabavke nove opreme, tehnologija, uvođenja standarda, digitalizacije i slično. Mnogo je toga učinjeno kako bi ova djelatnost uistinu bila branik i zaštita zdravlja stanovnika cijele Međimurske županije, a glavni dionik u sustavu svakako su ljudi, kojima se zahvalilo prigodnim priznanjima u okviru svečanosti.
Ispostava u Murskom Središću otvara se 12. svibnja
Pet godina rada ovog najmlađeg dijela zdravstva, ali i  jednog zdravog tima zdravstvene zaštite, pozdravio je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je prvo s ravnateljem potpisao Ugovor o financiranju dugo očekivane Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Mursko Središće. „Ovim potpisom vrijednim 300 tisuća kuna možemo krenuti s radom, otvaranje ćemo upriličiti 12. svibnja, dok će službeni početak rada biti 15. svibnja“, naglasio je pritom župan Posavec te objasnio kako su odrađene temeljite finalne provjere Povjerenstva Ministarstva zdravstva i zadovoljeni svi uvjeti za tim T2 za područje Grada Mursko Središće i susjednih općina. „Iako je Hitna na našem području djelovala i mnogo ranije, osnivanje Zavoda prije 5 godina kao izdvojene djelatnosti zahtijevalo je određene transformacije, ulaganja te stvaranje kvalitetnih i suvremenih uvjeta. Ono što mi je posebno drago je da nam taj sustav i stvaranje uvjeta dovode nove liječnike, tehničare, medicinske sestre. Zaposleno je 10 medicinskih tehničara i sestara za potrebe rada tima ispostave u Murskom Središću, imamo 4 nova mlada liječnika kao zamjene za odlaske na specijalizaciju, te još 2 zapošljavanja -  medicinske sestre i vozača, što je 16 novih radnih mjesta, dakle nemamo problema kao drugi s odlaskom liječnika, već upravo suprotno, k nama se vraćaju i dolaze“, rekao je pritom međimurski župan te dodao kako je ponosan da kroz izmjene mreže hitne medicine uskoro Hitnu dobivaju građani Murskog Središća i okolice, čime nastavljamo povećanje zdravstvenog standarda i pozicioniramo se u sam vrh brze i kvalitetne intervencije.
16 mladih liječnika, tehničara i medicinskih sestara u međimurskom zdravstvu!
Svi prisutni složili su se kako je neophodno dati poticaj mladim zdravstvenim radnicima i istaknuti poticajnu sredinu Županije i Zavoda za hitnu medicinu za ostanak mladih stručnjaka u Međimurju, a naglasak je dan i na tri specijalizacije iz EU fondova koje su odobrene za potrebe hitne. Ujedno je župan Posavec najavio kako su upravo to trenuci kada treba još više raditi i ulagati, stvarati uvjete za pacijente, zdravlje svih Međimurki i Međimuraca koji koriste sustav, ali i mlade kadrove, te najavio ulaganja u vozila i u opremu, nastavak izgradnje Doma zdravlja, investicije u Županijsku bolnicu Čakovec i kvalitetne liječnike i osoblje.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1009" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content