Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisan ugovor težak 9,5 milijuna kuna, kreće izgradnja Studentskog centra

Datum objave: 3. svibnja 2017.

Studentski dom u Međimurskoj županiji, s 32 ležaja, 23 sobe, restoranom, knjižnicom, studentskim kafićem i drugim popratnim sadržajima skoro će poboljšati i oplemeniti studentski život u Međimurju, kako se ovih dana kreće s radovima. Održana je svečanost potpisivanja Ugovora o javnoj nabavi radova „Građevinsko obrtnički radovi, instalacijski radovi i uređenje okoliša u svrhu rekonstrukcije zgrade za potrebe Studentskog doma” u sklopu projekta Uključivo studiranje. Ugovor su potpisali dekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer i ispred tvrtke investitora Goran Čorak, uz prisustvo župana Međimurske županije Matiju Posavca, predstavnicu Uprave Međunarodne agencije za razvoj MARA d.o.o. Jelenu Kučan i  predstavnicu studentskog zbora MEV-a Tihanu Miri.
Posavec: „Nastavlja se revitalizacija i ulaganje u kompleks bivše Vojarne“
Revitalizirani dio starog vojnog kompleksa postati će novi dom za studente. Radi se o projektu vrijednom nešto više od 9, 5 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira veći dio bespovratnih sredstava, dok ostatak od 130 tisuća kuna Međimurska županija koja podupire projekt od samog početka. Potpisivanjem ugovora s izvođačem adaptacije zgrade 22G na prostoru bivše vojarne krenut ćemo s građevinsko - obrtničkim radovima. Radovi će krenuti kroz par dana i nadamo se da će u što kraćem roku našim studentima omogućiti smještaj i sve što im je potrebno da im olakša i omogući kvalitetniji studentski život“, rekla je dekanica. Projekt „Uključivo studiranje“, osigurat će niže troškove studiranja, a samim time studiranje će biti atraktivnije i dostupnije svima uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije. Župan Posavec osvrnuo se na dosadašnji trud koji su Međimursko veleučilište i Međimurska županija uložili kako bi ovaj projekt započeo i krenuo prema skoroj realizaciji.
Dugo smo se svi zajedno borili za ovaj uspjeh, svatko na svoj način, i svatko na svojoj razini, pa je sada pravo vrijeme da dignemo još jednu dizalicu na području ove bivše vojarne. Nakon svih ulaganja u revitalizaciju ovog prostora, MEV-a, TIC-a, REDEA-e, HRT-ovog regionalnog centra i prostora kojeg koriste naše udruge i klubovi, vrijeme je da u Međimurju sagradimo pravi studentski centar na ponos svim studentima, posebice onima koji će se zbog istog odlučiti za ostanak u svom rodnom kraju“, dodao je međimurski župan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1003" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content