Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posjet Zavičajnog društva Međimuraca "Pinklec" Karlovačke županije

Datum objave: 2. svibnja 2017.

U povodu obilježavanje Dana Međimurske županije, „PINKLEC“ – zavičajno društvo Međimuraca Karlovačke županije i organiziralo po drugi puta posjet Međimurskoj županiju kao projekt pod nazivom "Put na sjever 2017“.
Partneri Društvu „PINKLEC“ u provedbi projekta ove godine su bili KUD „Sv. Ana – Vučjak“ iz Karlovca i kao domaćin KUD „Mura“ iz Murskog Središća kao domaćin.
Pokrovitelji ovogodišnjeg „Puta na sjever“ bili su Karlovačka i Međimurska županija, gradovi Karlovac i Mursko Središće, te autokuća ZAK iz Karlovca i LifeClass Terme Sveti Martin.
U sklopu izleta prvo članovi Društva „PINKLEC“ i KUD „Sv. Ana – Vučjak“ posjetili su uljaru koja je otvorena u sastavu obiteljskog poduzeća Poljo Posavec d.o.o  u Dunjkovcu, gdje su ih dočekali vlasnici Spomenka i August Posavec.  Izletnike iz Karlovca  upoznali su sa svojom firmom, te pokazali postrojenja uljare uz zorno pojašnjenje proizvodnje ulja od bučinih koštica. Na kraju su prezentirali ulja iz svog asortimana, te proizvode i slastice od bučinih koštica. Pored ulja, izletnike je posebno oduševio namaz od bučinih koštica te kolač od brašna bučinih koštica i sira.
Obitelj Posavec je po vrlo povoljnim promotivnim cijenama omogućila izletnicama kupnju njihovog asortimana, što su oni i iskoristili te ispraznili trgovinu u sastavu uljare.
Potom su izletnici posjetiti najsjeverniji grad Republike Hrvatske, Mursko Središće na samoj granici sa Republikom Slovenijom, gdje im je domaćin,  KUD „MURA“, pripremio nezaboravan doček. Izletnike je dočekao i pozdravio i gradonačelnik grada Murskog Središća, gospodin Dražen Srpak, prilikom čega su izmijenjeni i prigodni pokloni kao sjećanje na prvi službeni posjet Društva „PINKLEC“ i KUD „Sv. Ana – Vučjak“ Murskom Središću i KUD-u „“Mura“.
Zajedničkom šetnjom po šetnjici uz Muru i zajedničkom ručnom na obližnjem ribnjaku dva kuda su kreirala planove za buduću suradnju, a prva veća aktivnost će biti partnerstvo KUD „Mura“ i KUD „Sv. Ana – Vučjak kod obilježavanja Dana vjenčanja Ane Katarine i Petra Zrinskog krajem listopada u Karlovcu.
Izletnici su posjet Međimurju zaključili kupanjem u toplicama „Sveti Martin“, gdje su vrlo srdačno dočekani kao partner koji drugu godinu za redom koristi usluge toplica.
Uz konstataciju „sve što je lijepo, kratko traje“ izletnici su se puni predivnih dojmova i uspomenama u kasnim večernjima satima vratili u Karlovac.
IZVOR: Pinklec, zavičajno društvo Međimuraca Karlovačke županije
[ngg_images source="galleries" container_ids="1001" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content