Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Maturanti Srednje škole Čakovec posjetili Međimursku županiju

Datum objave: 2. svibnja 2017.

U sklopu predmeta Politika i gospodarstvo, učenici 4. A i 4. B. razreda Srednje škole Čakovec boravili su u posjetu Međimurskoj županiji. Sinergijom teorije i prakse te s ciljem upoznavanja institucije Županije kao glavnog upravnog i političkog središta najsjevernije hrvatske županije, njih ukupno 45 stiglo je u pratnji profesora Miljenka Hajdarovića te pripravnice Ane Zadravec. Učenike, koji su se svojim znanjem i odlučnošću brzo pokazali kao budući lideri, dočekali su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec.
Šarolikost pitanja za župana!
Velika vijećnica i sat vremena komunikacije između učenika, profesora, pročelnika i župana bilo je premalo za lepezu pitanja koja su učenici postavljali. „Gdje se može vidjeti poslovanje Županije, koje su županijske firme, kakav je odnos međimurskih vijećnika te može li se usporediti odnosom kakvim viđamo u medijima u Hrvatskom saboru? Što bi značilo ukidanje Županije za Međimurce, zašto bi se trebala neka mlada osoba uključiti u politiku, kolika je plaća našeg Župana, koje su stipendije kojima Međimurska županija potpomaže buduće studente“, samo su neka od pitanja koja su uputili čakovečki maturanti. Uz zanimljive odgovore, župan Posavec upoznao ih je s funkcioniranjem institucije, objasnio zastupljenost političkih stranaka u Skupštini te im objasnio financijsku sliku Hrvatske, dok ih je pročelnik Sušec upoznao s beneficijama kojima Međimurska županija potpomaže Međimurke i Međimurce kako bi im se omogućilo što jeftinije školovanje, doškolovanje ili im se pružila potpora kroz cjeloživotno obrazovanje.
Na samom kraju župan ih je pozvao da ponovo posjete Županiju te da kontinuirano rade i uče, koriste županijske stručne službe, potpore zaklada, projekte i edukacije, kako bi se Međimurje i dalje isticalo svojom inovativnošću, kreativnošću i znanjem.
[ngg_images source="galleries" container_ids="999" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"] 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content