Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Međimurske županije donijeli polumaraton, biciklijade, stolni tenis i streličarstvo

Datum objave: 2. svibnja 2017.

Igor Goričanec iz Svete Marije iz Atletskog kluba Varaždina, pobjednik je prvog polumaratona Zrinski, utrke koju je organizirao Atletski klub Međimurje uz potporu i pokroviteljstvo Međimurske županije, a na sam dan Međimurske županije, 30. travanja. Dionicu od 5 kilometara, utrku građana koja se održavala usporedno, prvi je prošao David Verli iz Cirkovljana. Trkački spektakl, organiziran u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopana poklon je svim trkačima kojih je na našem području iz dana u dan sve više, a više od 400 sudionika iz 4 države te sedam županija diljem zemlje bili su dio ovog organizacijski vrlo zahtjevnog natjecanja.
Događaj koji nas pozicionira na karti onih koji uspješno organiziraju maratonske utrke i okuplja velik broj zaljubljenika u kretanje i rekreaciju, protekao je u izrazito pozitivnoj atmosferi kroz najljepše ulice našega grada. Sportski dan nastavio se Streličarskim turnirom za Veliki pehar Nikole Zrinskog koji se tradicionalno održao u jutarnjim satima u  jezeru Starog grada pod organizacijskom palicom Streličarskog kluba Katarina Zrinski. Atraktivno je natjecanje okupilo brojne dionike koji su se srčano borili i skupljali bodove kako bi se plasirali u što viši rang ovog natjecanja.
Raznolikost sportskih događanja u okviru Dana Međimurske županije, upotpunili su stolnotenisači u sportskoj dvorani LifeClass Terma Sveti Martin gdje je odigran uzvratni susret finala Europske Superlige između STK Starr i slovačkog protivnika SK Vydrany, koji je ovom prilikom uzeo naslov prvaka.
Spomenimo da su sportski vikend zaokružili mještani Selnice koji su se uključili orijentacijskim trčanjem i biciklizmom, te tradicionalna prvomajska biciklijada u Prelogu i Belicu s velikim brojem sudionika i ljubitelja zdravog načina života.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1002" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content