Uz Dan Međimurske županije i 6. Spomendan Hrvatskog sabora na Zrinske i Frankopane koji slavimo 30. travnja, izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem, sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem te predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, a uz predstavnike Grada Čakovca, Zrinske garde, Policijske uprave međimurske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te Međimurke i Međimurce, položilo je vijence i zapalilo svijeće uz prisjećanje žrtve Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Ujedno je time odana počast svima koji su položili svoje živote na oltar domovine, podno Spomenika te kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Naglašeno je kako je važno očuvati uspomenu na naše velikane, kao što su bili Zrinski i Frankopani, jedni od najvećih boraca za nacionalnu samostalnost i slobodu, ali ujedno i na sve međimurske te hrvatske branitelje koji su uspjeli očuvati hrvatski karakter Međimurja.

Dan Međimurske županije obilježavamo brojnim događanjima, to činimo radi ponosnog Međimurja, ponosnih Međimurki i Međimuraca, a danas se ovom svečanošću prisjećamo i onih koji nisu više s nama, koji su dali svoje živote za domovinu, prije svega naših poginulih branitelja, ali i svih ostalih koji su nas svojom žrtvom zadužili i kojima trebamo biti zahvalni“, rekao je u povodu Dana Međimurske županije župan Posavec, naglasio da uz sjećanje na prošlost, no s pogledom u budućnost najavljujemo sve ono što nas očekuje kako bismo i dalje stvarali sretnije, uspješnije i bolje Međimurje, te pritom svim Međimurkama i Međimurcima čestitao njihov dan.