Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povodom Dana Međimurske županije položeni vijenci i zapaljene svijeće za međimurske branitelje

Datum objave: 28. travnja 2017.

Uz Dan Međimurske županije i 6. Spomendan Hrvatskog sabora na Zrinske i Frankopane koji slavimo 30. travnja, izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem, sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem te predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, a uz predstavnike Grada Čakovca, Zrinske garde, Policijske uprave međimurske, udruga proizašlih iz Domovinskog rata te Međimurke i Međimurce, položilo je vijence i zapalilo svijeće uz prisjećanje žrtve Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.
Ujedno je time odana počast svima koji su položili svoje živote na oltar domovine, podno Spomenika te kod Spomen – zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Naglašeno je kako je važno očuvati uspomenu na naše velikane, kao što su bili Zrinski i Frankopani, jedni od najvećih boraca za nacionalnu samostalnost i slobodu, ali ujedno i na sve međimurske te hrvatske branitelje koji su uspjeli očuvati hrvatski karakter Međimurja.
Dan Međimurske županije obilježavamo brojnim događanjima, to činimo radi ponosnog Međimurja, ponosnih Međimurki i Međimuraca, a danas se ovom svečanošću prisjećamo i onih koji nisu više s nama, koji su dali svoje živote za domovinu, prije svega naših poginulih branitelja, ali i svih ostalih koji su nas svojom žrtvom zadužili i kojima trebamo biti zahvalni“, rekao je u povodu Dana Međimurske županije župan Posavec, naglasio da uz sjećanje na prošlost, no s pogledom u budućnost najavljujemo sve ono što nas očekuje kako bismo i dalje stvarali sretnije, uspješnije i bolje Međimurje, te pritom svim Međimurkama i Međimurcima čestitao njihov dan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="995" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content