Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski rotaractovci čitali priče mališanima

Datum objave: 28. travnja 2017.

Svjetska organizacija Rotaract prošle je godine osnovana u Međimurskoj županiji te jedina nosi njezin naziv. U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, Rotaract klub Međimurje održao je u Knjižnici i čitaonici „Nikola Zrinski“ u Čakovcu, program pod nazivom „Pričam ti priču“, a rotaractovcima i učenicima iz 2.b razreda u pratnji učiteljice Petre Kovač iz III. Osnovne škole Čakovec, pridružio se i župan Međimurske županije Matija Posavec.
Mala djela pomnožena s mnogo ljudi mogu promijeniti svijet!
U svakoj priči saznajemo nešto novo, ona nas mijenja, uči i oblikuje u bolje i kvalitetnije ljude, dio je poruka dječjeg romana „Bum Tomica“ autorice Silvije Šesto Stipančić kojima su međimurski rotaractovci oplemenili jedan od Dana Međimurske županije. „Ovim smo programom odlučili približi pisanu riječ mališanima. Družili smo se uz duhovite priče „Bum Tomica“ koje na veseli i djeci razumljiv način približavaju međusobne odnose te kako se maleni moraju i mogu brinuti za još mlađe. Našim prvim ovakvim druženjem potičemo djecu na čitanje, na ljubav prema knjizi na jedan drugačiji način, a veliko nam je zadovoljstvo što je i župan Posavec dio ove naše male priredbe“, istakla je predsjednica Rotaract kluba Međimurje Morana Kiš. „Na poziv međimurskih rotaractovaca uvijek se sa zadovoljstvom priključim njihovim akcijama, osobito kada su nam najmlađi u pitanju. Ovo je prvi puta da imam priliku čitati priče djeci, dakako osim kod kuće, svojoj djeci laku noć. Hvala rotaractovcima na pruženoj prilici u nadi da će biti još puno takvih aktivnosti diljem Međimurja“, rekao je župan Posavec. Pozornost djece i njihova suradnja oduševila je prisutne, a mališani iz 2. b razreda na samom su kraju otpjevali pjesme koje su posebno pripremili za spomenuti program. Šarolikost programa upotpunili su baloni i slatkiši kojima su se djeca počastila te i ona dala svoj doprinos obilježavanju Dana Međimurske županije.
Rotaract Međimurje jedini u Hrvatskoj ima naziv Županije
Rotaract je međunarodni program za mlade u dobi između 18 i 30 godine, koji vjeruju da svijet mogu učiniti boljim i ljepšim mjestom. Primarni cilj Rotaracta Međimurje je promicanje prijateljstva, edukacija, humanitarno djelovanje, razvijanje profesionalnih i upravljačkih vještina, izgradnja visokih etičkih i moralnih načela u privatnom i poslovnom svijetu. Razmišljajući globalno, a djelujući na lokalnoj razini te okupljajući mlade iz cijelog Međimurja.
[ngg_images source="galleries" container_ids="996" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content