Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Službeno predstavljeno Finale Europske Superlige u stolnom tenisu  

Datum objave: 27. travnja 2017.

 
U Svetom Martinu je danas službeno predstavljen sportski događaj godine u stolnom tenisu koji će se igrati u nedjelju 30. travnja 2017. Riječ je o finalnim utakmicama Europske Superlige, u sklopu koje se varaždinski STK Starr bori prvi europski ekipni trofej u muškom stolnom tenisu ali i prvi takav trofej u varaždinskom sportu u jednom od najmasovnijih olimpijskih sportova. Nakon što su u prvom susretu izgubili rezultatom 6:4, Varaždinci, koji igraju pod imenom LifeClass Regionalni Centar Starr, u uzvratu se sastaju s ekipom SK Vydrany iz istoimenog slovačkog grad. 
"Riječ je o izuzetnom događaju, presretan sam da se takve stvari događaju u Svetom Martinu, u kojem su stvoreni svi uvjeti za takvo što. Zahvaljujem upravi Toplica koja je brendirala prostor i stvorila sve uvjete za jedan ovakav vrhunski događaj", kazao je načelnik općine Sveti Martin Franjo Makovec.
S obzirom na to da brojni Međimurci igraju stolni tenis, u stolnoteniskom je smislu Međimurje po broju stanovnika regija koja ima najviše aktivnih igrača u Hrvatskoj. Međimurska županija i njena Turistička zajednica to su prepoznali, a već dugi niz godina imaju izuzetnu suradnju s toplicama Sveti Martin, te zajedno sudjeluju u promociji kapaciteta, turističkih proizvoda i događaja koji se tamo odvijaju. - Pri dodjeli sredstava za potporu sportskih manifestacija sudjelujemo s 30%, a od 36 prijavljenih potpora čak je 9 otišlo manifestacijama u Svetom Martinu od čega su 4 sportske. Posebno veseli što je jedna od tih sportskih manifestacija upravo festival stolnog tenisa - istaknula je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman
Direktor LifeClass Termi Sveti Martin Branimir Blajić rekao je kako su ove godine ozbiljnije krenuli u stolni tenis tako da su do sada već bili domaćini nekoliko događanja u organizaciji STK STARR i Hrvatske stolnoteniske reprezentacije. Najbolji igrač Hrvatske i Europske Superlige Zeng Jia kazao je kako je u ovom sportu sve moguće i nikad se ne zna tko će pobijediti. - Spremni smo za predstojeći meč i ne razmišljamo o tome hoćemo li pobijediti. Važno je koncentrirati se i što je bolje moguće odigrati finale. Puno truda pa i nade ulažemo u naše mlade igrače koji puno brže napreduju uz ovakve utakmice na najvišem nivou - zaključio je Zeng.
Predsjednik STK STARR Ronald Redjep najavio je igrače za finalni dvoboj: Zeng Jia, Tomislav Zubčić, Ronald Redjep, Nikola Horvat,  Frane Runjić i Samuel Mabey. Uzvrat finala Europske Superlige između LifeClass Regionalnog Centra Starr i SK Vydrany u nedjelju 30. travnja 2017. počinje u 13.30 sati u sportskoj dvorani Termi Sveti Martin, a cijeli će događaj biti emitiran putem live streama www.stolni-tenis.com.hr te popraćen od Sportske televizije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content