Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija devetu godinu zaredom financira predstavljanje obrtnika na sajmovima

Datum objave: 27. travnja 2017.

„Uspješnu i kvalitetnu suradnju s našom Obrtničkom komorom njegujemo već godinama, a upravo je ta suradnja jedna poruka podrške našim obrtnicima i poduzetnicima“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i potpisao Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti za unapređenje i razvoj konkurentnosti članova Obrtničke komore u 2017. Godini, s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Borisom Lukovnjakom.
„Kao i svaki naš dosadašnji sporazum i svaka naša suradnja, omogućava nam da obrtnici sve više i više izlažu, da se sve više predstavljaju i šire poslovanje. Nadam se da će ove godine biti još više izlagača nego dosad i da će se predstaviti u što boljem svijetlu“, pritom je rekao predsjednik komore, te dodao kako je u Međimurju trenutno 1200 obrta, da više nema negativnih trendova, čemu doprinosi i ova nova financijska injekcija od 55 tisuća kuna za sajmovanje. Radi se o čak 9 predstavljanja diljem zemlje, na kojem će biti 35 međimurskih izlagača. Na ovaj je način tijekom godina oko 400 obrtnika izlagalo na 100-ak sajmova u zemlji i inozemstvu. Svjesni da su obrtnici temelj razvoja gospodarstva, pritom su napomenuli kako je ključno da međimursko obrtništvo i dalje živi te da bude svijetli primjer.
Iako skromni, obrtnici znaju učiniti mnogo za naše Međimurje, a uz to su čuvari naše tradicije, stoga od 2009. pomažemo svojim obrtnicima, s ciljem unapređenja i razvoja njihove konkurentnosti te očuvanja i promocije tradicijskih obrtnika“, rekao je međimurski župan te dodao kako upravo lokalna zajednica svojim djelovanjem i ulaganjem mora pokazati jedan primjer, jer obrtnici uvijek vraćaju višestruko. Međimurska županija i djeluje, osim sufinanciranjem nastupa na sajmovima, ujedno sufinanciranjem deficitarnih zanimanja za učenike, održavanjem sustava obrtničke komore, usklađivanjem potreba gospodarstva i obrazovanja, te mnogim drugim projektima. Najzadovoljniji ovim Sporazumom dakako sami su obrtnici jer ne moraju odvajati svoja sredstva, već računaju na partnerstvo Međimurske županije, a uvijek uzvraćaju stvaranjem novih vrijednosti i pozitivne slike međimurskog gospodarstva. Ovakav vid suradnje ujedno komori omogućuje nastavak aktivnosti koje su im uskraćene 2014., nedostatkom potpore ministarstva i komore na nacionalnoj razini.
„Ovaj Sporazum za nas nije samo sporazum ili list papira, ovo je mnogo više, jer kada govorimo o brojkama i slici Međimurja kao atraktivne gospodarske sredine, onda treba naglasiti da istih ne bi bilo bez obrtnika“, zaključio je pritom župan Posavec i pozvao sve obrtnike da se nađu na sajmu Mesap u lipnju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="989" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content