Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Bogati programi u petak, kulminirat će svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije

Datum objave: 27. travnja 2017.

Povodom Dana Međimurske županije u petak, 28. travnja od 09:00 sati na Trgu Republike održat će se već tradicionalno polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno spomenika poginulim i nestalim hrvatskom braniteljima, kako bi im se u okviru Spomendana odala posebna čast i dao zasluženi obol.
U vremenu od 10:30 do 13:00 u dvorištu Starog grada Zrinskih predstavnici Oružanih snaga RH prezentirati će najsuvremeniju opremu za razminiravanje, a nakon toga u dvorani za svečane namjene Muzeja Međimurja Čakovec (vjenčaona) kreće Tribina o doprinosu međimurskih postrojbi u VRO „Bljesak“ (film, prezentacija, rasprava). Tada će biti izloženo i dvadesetak školskih i vježbovnih mina te drugih MES korištenih tijekom Domovinskog rata uz stručna objašnjenja pirotehničara, bivših pripadnika 34. inženjerijske bojne, a sada članova Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata Čakovec.
Točno u podne u zgradi Scheier u Čakovcu, dodijelit će se književna nagrada za radove na kajkavskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola. Na drugom dijelu Međimurja, u Donjoj Dubravi od 15:00 sati Dječji vrtić „Klinčec“ prigodnom će svečanošću obilježiti 50 godina svog rada. Florijan Andrašec jedan od bitnih sugrađana Dekanovca, a u njegovu čast u istoimenom parku ispred Općine u 17:00 sati održat će se manifestacija „Florijan i ja“, dok u isto vrijeme u Prelogu tradicionalni 18. Sajam cvijeća koji će na prostorima iza gradske uprave potrajati sve do nedjelje, 30. travnja.
„Međimurje u cvijeću“ naziv je manifestacije kojom će se predstaviti radovi udruga, njihova izrada ružica i prerada lana te koreografija plesova i pjesama s početkom u 16:00 sati u Čakovcu na Trgu Republike. Uz nastup KUD-a Mihovljan, ulica tradicije vodit će u atrij Starog grada Zrinskih gdje će se  u 19:00 sati održati svečana sjednica Skupštine Međimurske županije na kojoj će se uz čestitanje Dana Županije i rezimiranje rada u proteklom razdoblju, ujedno dodijeliti i najviša županijska priznanja, Nagrade „Zrinski“.
Večer ćemo završiti izložbom fotografija „Nestvarnost istine“ autorice Sare Horvatić u 20:00 sati u Muzeju „Croata Insulanus“ u Prelogu, a izložba će otvorena za javnost biti sve do 11. svibnja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content