Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurcima prošao novi projekt, 280 tisuća uložit će se u školu u Prelogu

Datum objave: 26. travnja 2017.

Programi usmjereni na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, jedan su od prioriteta u radu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU projekta. To su u Međimurskoj županiji znali dobro iskoristiti za ulaganje u svoje gradove i općine, vodeći pritom računa o promicanju jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti.
Potpisivanje u ministarstvu
Nova investicija koja stiže na sam sjever zemlje tiče se ulaganja u dovršetak dogradnje dviju učionica unutar postojećeg istočnog atrija Osnovne škole u Prelogu, nakon uspješno uvedene jednosmjenske nastave, a za koju je ugovor potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec ispred prijavitelja, s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac u kabinetu ministrice.
Pritom su razgovarali i o drugim projektima koje Županija provodi u okviru financijskog proračuna ministarstva, sve u svrhu daljnjeg razvoja i napretka Međimurja, a dotaknuli su se i ostalih projekata poput izgradnje ili rekonstrukcije prometnica, sanacije klizišta u Sv. Jurju na Bregu, rekonstrukcije Domova kulture, dogradnje vrtića i uvođenje javne rasvjete diljem Međimurske županije. Posebna tema bila je sufinanciranje projekata s obzirom kako je Međimurje pokrenulo brojne projekte te su isti u fazi realizacije, a biti će popraćeni s 85% europskih sredstava. Župan i ministrica dogovorili su model po kojem će se ostatak sredstava od 15% koji se trebao namiriti iz izvornog prihoda proračuna Međimurske županije, kompenzirati iz nacionalnih fondova i time rasteretiti županijski Proračun.  Kako je objasnio Posavec, ta će se sredstva sada usmjeriti na daljnje ulaganje u obrazovanje i zdravstvo, te stvaranje uvjeta za izgradnju nove infrastrukture i objekata diljem Međimurja.
Pritom je ministrica pohvalila rad Međimurske županije, ali i županija općenito kao pokretača razvoja koji su spremni za suradnju i nove projekte. Naime samo ovim programima, u Međimurje dolazi novih oko 7 milijuna kuna.
[ngg_images source="galleries" container_ids="986" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content