Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Deseti dan obilježavanja Dana Međimurske županije donosi dječji smijeh i tradiciju KUD-a Mihovljan

Datum objave: 26. travnja 2017.

U Dječjem vrtiću Cipelica u Čakovcu, nastavlja se u četvrtak 27. travnja 2017. godine od 10:00 sati višegodišnji veliki hrvatski odgojno-obrazovni projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.
Međimurska županija za svoj je dan odlučila mališanima pokloniti hvalevrijedan projekt, pa će tako Dječji vrtić Cipelica biti 79. po redu širom Hrvatske, u kojega stiže projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, autorice Mirjane Drobina. Na inicijativu župana Matije Posavca, djeca će se na ovaj način u vrtićima upoznati s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima.
Igračke koje će pritom podijeliti mališanima, UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.
Nakon ugodnog jutra i druženja s djecom, četvrtak nam u popodnevnim satima u Društvenom domu u Selnici donosi gostovanje KUD-a Mihovljan s početkom u 19:00 sati, kada će se predstaviti ljepota međimurske kulture, tradicije, pjesme i plesa.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content