Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija prijemom nagradila svjetske prvakinje Luciju i Evu te državnog stolnoteniskog prvaka

Datum objave: 25. travnja 2017.

U okviru predstavljanja novog europskog projekta kojeg će Međimurska županija provoditi u segmentu obrazovanja, projekt “1, 2, 3…PALIM LAMPICU!”, a koji se okreće potpori darovitim i uspješnim učenicima, župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijem za upravo takve učenike. Naime uz prisustvo svoje zamjenice Sandre Herman, resornog pročelnika Branka Sušeca, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Tee Dragić Runjak, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljke Vinković Kukolić, te ravnatelja Tehničke škole Čakovec Dražena Blažeku, u Maloj vijećnici javno je čestitao učenicama ETŠ-a Luciji Marković i Evi Perčić, svjetskim prvakinjama s međunarodnog natjecanja International Conference of Young Scientists (ICYS) u Stuttgartu, te stolnotenisaču Nini Baši, državnom prvaku s natjecanja u Splitu.
„Treba čestitati školama, ravnateljima, profesorima i mentorima, ali glavni uspjeh ipak leži na učenicima, Luciji i Evi koje su se vratile iz Njemačke sa zlatnom medaljom, te Nini s kojim se često družimo jer postiže rezultat za rezultatom. Znanost i sport se često zanemaruju, ali su ključni za razvoj cijelog našeg društva i drago mi je da ETŠ čiji su svo troje učenici, ali i sve ostale škole ulažu među ostalima i u znanost bez obzira kojim područjem obrazovanja se bave“, rekao je pritom župan Posavec, te dodao kako je posebno ponosan kada se bilježe kontinuirani uspjesi i time dokazuje da se svako ulaganje u naše obrazovanje višestruko isplati, uz ambicije, znanje i samopouzdanje koje imaju naši školarci, koji zaslužuju svaku pohvalu i poštovanje svih koji živimo u Međimurju, te su svijetli primjer za cijelu Hrvatsku.
Na prijemu, čestitkama, ali i stipendijama koje su dobili za svoj uspjeh, zahvalili su se i učenici, u prvom redu vlasnice titule prvakinja svijeta sa svojim istraživačkim radom iz prirodnih znanosti, zajedno sa svojom mentoricom profesoricom Željkom Kadi te ravnateljicom. „Sam odlazak na međunarodno natjecanje mladih znanstvenika velika nam je sreća, upoznale smo mnogo ljudi, vidjele puno znanstvenih radova, a svi smo se željeli pokazati u najboljem svijetlu te napraviti prezentaciju što bolje i ljepše. To je iskustvo koje ćemo pamtiti cijeli život, pa hvala svima na podršci“, rekle su učenice 2. razreda ETŠ, dok Nino svoju državnu titulu okarakterizirao kao veliki uspjeh jer je uspio redom savladati starije i jače protivnike. „Veliki je to uspjeh na kojem ću temeljiti svoj budući rad i natjecanja. Hvala svima na dosadašnjoj podršci, siguran sam da ću opravdati vaše povjerenje u narednim utakmicama koje mi predstoje“, zaključio je.
„U Međimurju godinama imamo prvake, a u našim se školama jako dobro radi. Svi rezultati su rezultat timskog rada, svih profesora naše škole. Svi mi radimo da bi naša djeca uspjela, stoga hvala svima koji nam u tome dodatno pomažu“, zaključila je ravnateljica ETŠ.
[ngg_images source="galleries" container_ids="982" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content