Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Djeca Mačkovca pjevala za Kuću mogućnosti

Datum objave: 25. travnja 2017.

U Društvenom domu u Mačkovcu održan je humanitarni festival „Djeca Mačkovca pjevaju“. 4. izdanje festivala koji postaje tradicionalan, organizira Udruga mladih Mačkovec, koja svojim djelovanjem potiče glazbene aktivnosti, edukaciju mladih, programe za mlade, sportske i eko akcije te humanitarni rad. Ovom su prigodom, u natjecanju podijeljenom u dvije kategorije, okupili više od dvadesetak mališana, točnije njih 25, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji su pjesmom i scenskim nastupom razveselili goste i uzvanike u prepunoj dvorani. Težak zadatak imala je prosudbena komisija koja je među predstavljenima, morala izabrati one najbolje, u dvije kategorije, 1. i 2., te 3. i 4. razredi.
Prosudbena komisija u sastavu Marina Grahovec, Tajana Toplek i Lea Šprajc pratila je i odlučile tko je od 25-ero malih pjevača bio najbolji. U kategoriji 1. i 2. razreda tako se najboljom pokazala Tara Marciuš s pjesmom „Dom“, druga je bila Elena Abramović s pjesmom „Gdje je onaj cvijetak žuti“, a treća Sandra Tkalčec i pjesma „Svatko ima dom“. U kategoriji 3. i 4. razreda pobjednica je Hana Turk s pjesmom „Ah, što volim“, druga je bila Kristina Kelkedi s pjesmom „Put u bolji svijet“, a treća Nika Podvez i pjesma „Osmijeh“. Prigodu da bude dio ove lijepe humanitarne priče iskoristio je i župan Međimurske županije Matija Posavec, i ovog puta dajući potporu mladim glazbenicima, organizatoru i brojnim roditeljima te mještanima Mačkovca koji su se bez razmišljanja uključili u provođenje ove hvalevrijedne manifestacije. Tako je nakon jednosatnog odličnog programa Udruga mladih Mačkovec prikupila 2.924 kune koje je pritom donirala Kući mogućnosti Čakovec, socijalnom projektu koji stambeno zbrinjava mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstava u cilju njihova osamostaljivanja.
Upravni odbor Udruge mladih Mačkovec ovim putem zahvaljuje svima koji su pridonijeli ovom festivalu, zahvaljuju mališanima koji su skupili hrabrosti i prijavili se na festival, ali i njihovim roditeljima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="980" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content