Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Odlična „Bijela nedjelja“ na Danima Međimurske županije uz novi BIMEP, starine u Mihovljanu i tradiciju u Strahonincu i Subotici

Datum objave: 24. travnja 2017.

Tradicionalna manifestacija „BIMEP – biciklima međimurskim putevima“ obilježila je bez sumnje prvu nedjelju u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane. Ujedno ususret Međunarodnog dana zdravlja te Dana planeta zemlje Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ 12. godinu zaredom organizirao još jedan uspješan „BIMEP“. Iz godine u godinu, ova manifestacija privlači sve više zaljubljenika u biciklizam i pobornika zdravog načina života koji na ovaj način imaju prilike uživati u ljepotama međimurskog krajolika s više od 150 km staze koja se proteže kroz 16 punktova.
Kao i prošle, tako  su se i ove godine punktovi nalazili u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Štrigovi, Lopatincu, Gornjem Mihaljevcu, Svetom Martinu na Muri, Domašincu, Podturnu, Kotoribi, Donjoj Dubravi, Svetoj Mariji, Donjem Kraljevcu, Orehovici, Pušćinama i Macincu. Organizatori ističu kako je ovogodišnji BIMEP privukao najveći interes do sad, te da se nadmašila brojka od 2.500 biciklista iz svih dijelova Hrvatske, ali i Europe. BIMEP je kroz godine postao svojevrstan međimurski brand, pa se tako u manifestaciju iz godine u godinu uključuje sve više sudionika iz drugih županija i država, čime se i Međimurje dokazuje kao idealna cikloturistička destinacija. Glavni ciljevi su svakako postignuti, dan je naglasak na važnost tjelesne aktivnosti, ali i promociju krajolika Međimurja.
Istog je dana u dvorištu stare škole u Mihovljanu održan 2. Proljetni sajam oldtimer vozila, koji je okupio zaljubljenike u starinu iz svih krajeva Međimurja, ali i cijele regije, uz domaćinstvo Oldtimer kluba „Međimurje“. Uz besplatan ulaz na jednom su mjestu u razmjeni i prodaji vozila te dijelova za oldtimer automobile, motocikle, starine i kolekcionarske stvari i opremu uživali kako prodavači, tako i ponuđači, a sve je popratila odlična atmosfera i zabava.
Nedjeljno druženje nastavljeno je u Maloj Subotici u tamošnjem Domu kulture gdje je održan koncert Bijela nedjelja uz izložbu ručnih radova, dok se u Strahonincu u isto vrijeme odvijalo 2. druženje Dječjeg folklora Strahoninec u Društvenom domu. Večer je obilježio i koncert Ženske vokalne skupine „Sv. Marko“ i slavlje njihove 10. obljetnice rada, u Društvenom domu u Selnici koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.
Dodatni značaj manifestacijama dao je dolazak zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman koja je naglasila kako je ponosna što se već tradicionalne priredbe bez prestanka odvijaju i okupljaju Međimurke i Međimurce svake godine kao dio obilježavanja Dana Međimurske županije, jer nema ljepšeg načina da promoviramo našu županiju i da slavimo njezin dan, nego uz kulturu, običaje i tradiciju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="975" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content