Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ponedjeljak u okviru Dana Međimurske županije okuplja mlade, slavi Jurjevo i najstariju prugu u Hrvatskoj

Datum objave: 23. travnja 2017.

Manifestacijama bogat i raznovrsni ponedjeljak u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane krenut će izložbom nakladničkih projekata ogranka Matice hrvatske u predvorju Međimurske županije s početkom u 10:00 sati, nakon čega se samo jedan kat više otvara izložba „Prijateljstvo“ nagrađenih učenika i učenica s područja cijelog Međimurja u organizaciji Osnovne škole Strahoninec, na temu prevencije, u 10:30 sati.
Nešto malo kasnije u 11:00 sati, preselit ćemo se u najljepši vrt u Čakovcu, Kraljev vrt, povodom obilježavanja obljetnice rođenja Ladislava Kralja Međimurca te promocije likovnog slikara u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec. Uz sam posjet njegovoj kući, očekuje nas niz edukativnih radionica, bogat kulturni program te niz drugih događanja koji će se po prvi puta nastaviti i narednih 7 dana s održavanjem ukupno 7 kreativnih radionica. Od 11:00 sati, svečanom sjednicom proslavit će se Dan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, a na istom mjestu u 14:00 sati održati već tradicionalni kviz srednjih škola na temu Zrinskih.
U prostorima Centra za kulturu u Čakovcu u periodu od 12:00 do 17:00 sati, održavat će se Filmske radionice. Druženje ćemo nastaviti u Nedelišću gdje će od 14:00 sati predavanje s temom „Sjećanje na Zrinske i njihov značaj za naš zavičaj“ na adresi Maršala Tita 23 pripremiti Klubovi za starije osobe. Zbirka „Štrekari“ i obilježavanje 157. obljetnice puštanja u pogon najstarije hrvatske pruge održavat će se i ove godine u Dunjkovcu na tamošnjem željezničkom stajalištu od 14:00 do 18:00 sati, u organizaciji Udruge „Međimurska gruda“.
Večernji dio ponedjeljka zaključit će se svečanom sjednicom Općine Sveti Juraj na Bregu u Domu kulture „Jurica Murai“ Pleškovec od 19:00 sati, a nakon toga nastaviti 11. degustacijom sortnih vina.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content