Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Žiga i Pomurski Hrvati svojim izvedbama obradovali Međimurce

Datum objave: 22. travnja 2017.

Prvi radni tjedan u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane ove su godine imala čast zatvoriti dva odlična nastupa koja su posebno razveselila sve posjetitelje u zgradi Scheier te Katoličkom domu u Čakovcu.
Naime prvo su se publici predstavili Pomurski Hrvati svojim prigodnim program uz pjesmu, ples i recitaciju, ali s naglaskom na svoj ponos, tradiciju i kulturu. Njih više od 100 na čelu s predsjednikom Mješovitog odbora za suradnju s Pomurskim Hrvatima Marijanom Vargom pripremilo je nezaboravnih sat i pol programa pod nazivom „Saka kita vehne, ka korena nema“, nakon kojeg su se preselili u Katolički dom gdje su bili posebni gosti večernjeg djela programa koji je svojim koncertom zaokružio Mirko Švenda – Žiga.
Publici je pritom predstavio posebno pripremljeni kajkavski kabaret „Deca moja deca“. Zajedno sa svojim bendom tako je donio bogat i zanimljiv program s elementima kabaretskog tipa, sačinjen od tradicionalnih i novoskladanih kajkavskih napjeva, dobro povezanih s raznim glumljenim uskočicama, dozom humora, viceva i zabave.
[ngg_images source="galleries" container_ids="972" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content