Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvi tjedan Dana Međimurske županije završava uz oldtimere, obiteljsku družionicu i nezaobilazni BIMEP

Datum objave: 22. travnja 2017.

Nedjeljno jutro, u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane, rezervirano je za Proljetni sajam oldtimer vozila u dvorištu stare škole u Mihovljanu od 07:00 do 12:00 sati.
U to će vrijeme međimurska delegacija već kretati na put prema Bečkom Novom Mjestu, gdje će se i ove godine okupiti velik broj hodočasnika kod posljednjeg počivališta hrvatskih velikana Zrinskog i Frankopana. U tom su gradiću naime nakon istrage i sudskog postupka Bečkog dvora proglašeni izdajnicima te su 30. travnja 1671. godine pogubljeni. Kako bi odali počast slavnim ličnostima naše povijesti, vijence će položiti predstavnici Međimurske županije, Zrinske garde kao organizatora putovanja i članovi Družbe „Braća Hrvatskog zmaja“ – Zmajski stol, te mnoge druge.
U perivoju čakovečkog Starog grada Zrinskih od 10:00 sati svi mogu biti dio obiteljske družionice i kuharske radionicu kroz europski projekt „On the move“ gdje se očekuje uz prezentaciju pravilne prehrane ujedno i zajedničko vježbanje na otvorenom.
Nedjeljno druženje nastavlja se u Maloj Subotici u tamošnjem Domu kulture gdje će se u 15:00 sati održati koncert Bijela nedjelja uz izložbu ručnih radova, dok će se u Strahonincu u isto vrijeme odvijati 2. druženje Dječjeg folklora Strahoninec u Društvenom domu. Od 15:00 sati u Domašincu u organizaciji Udruge Potočnica organizirana je promocija knjige „Trgam od zaborava“ u restoranu „Lord“, dok će nedjeljnu večer obilježiti koncert Ženske vokalne skupine „Sv. Marko“ i slavlje njihove 10. obljetnica rada, u Društvenom domu u Selnici s početkom u 18:30 sati.
Tijekom cijele nedjelje svi ljubitelji prirode, biciklizma i ljepota Međimurja moći će uživati u tradicionalnoj manifestaciji „BIMEP“ – Biciklom međimurskim putovima koji s ukupno 16 punkteva i lokacija diljem Međimurja kreće u 09:00 sati, a potrajat će sve do 18:00 sati. Sve Međimurke, Međimurci i njihovi gosti, moći će se priključiti trci u bilo kojem trenutku i u bilo kojem dijelu Međimurja, a za one najaktivnije, pripremljeno je 150 km staze za uživanje po još neistraženim međimurskim biciklističkim putovima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content