Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prva subota Dana Međimurske županije uz smotru postrojbi, „Lado“, besplatni gulaš i humanitarni turnir

Datum objave: 21. travnja 2017.

Prvog vikenda, ali ujedno i petog dana obilježavanja Dana Međimurske županije, najzanimljivije će biti u centru grada Čakovca, u srcu Međimurja gdje će Spomendan na Zrinske i Frankopane upotpuniti tradicionalni Mimohod povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, s početkom u 09:30 sati, nakon koje varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u Župi sv. Nikole Biskupa u 10:00 sati služi svetu misu za Međimursku županiju. Po završetku mise, u 11:00 sati očekuje nas već tradicionalna smotra na Trgu Republike uz prijavak županu Međimurske županije Matiji Posavcu.
Međimurska županija od 12h osigurava besplatni gulaš, sportski novinari pomažu obitelj iz Belice!
Tik uz smotru, od 09:00 do 14:00 sati održavat će se dobro nam svima poznata manifestacija „Kaj međimurci delaju, dok nikaj ne delaju“ Udruge Međimurske roke, a u neposrednoj blizini kuhat će se u okviru Dana lovnog kulinarstva lovački gulaš, s kojim Međimurska županije časti od 12:00 sati u jezeru Starog grada. Na istoj se lokaciji od 11:00 do 12:30 sati Live emisija Hrvatskog radija 1 „Svakom loncu poklopac“ s Mirkom Fodorom i Androm Tomovićem, a tijekom cijelog dana u Muzeju Međimurja Čakovec u periodu od 08:00 – 20:00 sati održava se Festival fotografije – Fotosfera.
Subotnje poslijepodne: programi udruge mladih te kultura i tradicija
Uz sva prijepodnevna događanja u Čakovcu, program će se nastaviti i diljem Međimurja. Tako nas u Društvenom domu u Podturnu u organizaciji Udruge mladih Podturen od 11:00 do 19:00 sati očekuje Izložba egzotičnih životinja – Egzotika, dok će poslijepodne upotpuniti i predavanjem Patrika Posavca od 15:30 do 17:00 sati. U isto vrijeme, od 15:00 sati, u dvorani OŠ Belica održat će se humanitarni nogometni turnir kojim će ekipe sportskih novinara (organizator), PU međimurske, Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec pomoći višečlanoj obitelji težeg financijskog stanja s područja Belice. Nakon predavanja, izložbe i turnira, od 17:00 sati u Centru za kulturu očekuje nas 12. Smotra koreografiranog folklora „Med murom i Dravom“, dok ćemo subotnju večer tradicije i kulture zaokružiti nastupom ansambla „Lado“ u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića u Pleškovcu od 20:00 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content