Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U petak na Danima Županije „Noć knjige“ u Prelogu, koncert Žige i program Pomurskih Hrvata

Datum objave: 20. travnja 2017.

Između bogatih manifestacija, čak 110 u 22 dana ovogodišnjeg obilježavanja Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinske i Frankopane, prvi petak u ova tri tjedna donosi zanimljiv program.
Naime u Prelogu će se od 17:30 sati u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga održati manifestacija „Noć knjige“, koji tamošnja knjižnica provodi već šestu godinu zaredom. Time daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Spomenimo da se u isto vrijeme u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga može razgledati otvorena izložba „Nit“ Lee Krušelj.
Nakon toga, u zgradi Scheier u Čakovcu od 19:00 sati, prigodnim će se svečanim program uz pjesmu, ples i recitaciju, ali s naglaskom na svoj ponos, tradiciju i kulturu, predstaviti 100-tinjak Pomurskih Hrvata. Svim Međimurkama i Međimurcima donose zanimljiv jednosatni program pod nazivom „Saka kita vehne, ka korena nema“, nakon kojeg se sele u Katolički dom u Čakovcu gdje će biti posebni gosti večernjeg djela programa koji će svojim koncertom zaokružiti Mirko Švenda – Žiga. Sa svojim nezaboravnim kajkavskim kabaretom „Deca moja deca“ krenut će u 20:00 sati, uz besplatni ulaz za sve posjetitelje.
PROGRAMSKA KNJIŽICA Dani Međimurske županije 2017
PLAKAT Dani Međimurske županije 2017

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content