Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija zadržava svoje mlade liječnike kroz model koncesija

Datum objave: 19. travnja 2017.

Liječnici Sanja Vrban, Kristina Božić, Damira Janžek, Andrea Belić i Marko Cvijović za obavljanje zdravstvene djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite te Željka Lovrić, Kristina Poljski i Biserka Poje Jelenić, za obavljanje zdravstvene djelatnosti opće (obiteljske) medicine, novi su koncesionari Međimurske županije. Naime sa svima njima koncesijske ugovore u zdravstvu na prigodnoj je svečanosti potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec, te na ovaj se način poslao poruku podizanja kvalitete zdravstvene skrbi za još jednu razinu i dobivanja nove kvalitete na području zdravstva Međimurja, te ono što je i najvažnije, zadržavanja mladih liječnika u Međimurju, ali i Hrvatskoj. Ovi mladi ljudi dobili su priliku raditi u svom kraju i naći posao nakon školovanja, upravo zahvaljujući načinu promišljanja i strategije, koju provodimo zajedno s Domom zdravlja. U toj jednoj srednjoročnoj sigurnosti obavljanja koncesije na području naše Županije, oni ostaju ovdje i dobivaju priliku za daljnji napredak i razvoj, dok mi imamo stručne ljude i liječnike, s kojima zaokružujemo jedan sustav prema kojem primarnu zdravstvenu zaštitu mogu dobiti svi stanovnici diljem Međimurja. Mreža primarne zdravstvene zaštite organizirana je na način ravnomjernog razvoja naših ambulanti u svakom kutku županije“, objasnio je međimurski župan te objasnio kako je ovaj jedinstveni model svojevrsna sigurnost za pacijente i liječnike.
Međimurje ima dobro pokrivenu mrežu liječnika
„Zahvalila bih se Međimurskoj županiji u ime nas mladih koncesionara na davanju prilike i pružanju potpore u ostvarivanju ove koncesije. Nama je ta koncesija od iznimne važnosti jer nam pomaže u našem zaposlenju, a jednako tako omogućeno nam je na taj način ostvarivanje nas liječnika, bilo dentalne ili opće medicine, sve u svrhu promicanja zdravlja naših pacijenata i boljitka županije uopće“, rekla je stomatologinja Kristina Božić. „Hvala  što ste prepoznali važnost kontinuirane zdravstvene zaštite te nam omogućili da pružamo zdravstvenu skrb našim pacijentima, odnosno stanovništvu Međimurja narednih 10 godina, a možda i dulje. Također bih se zahvalila i Domu zdravlja Čakovec koji je zajedno sa Županijom stvorio strategiju razvoja primarne zdravstvene zaštite koja je prvi i najčešći oblik kontakta stanovništva sa zdravstvenom skrbi“, dodala je liječnica opće medicine Kristina Poljski.  Međimurska županija inače je jedna od rijetkih koja potpisuje koncesijske ugovore za primarnu zdravstvenu zaštitu, dosad su dali 8 koncesija, što je dokaz odlične suradnje i sa svojim ustanovama i resornim ministarstvom. „Ovi novi ugovori, koje smo dali mladim ljudima, liječnicima i stomatolozima, dokazuje da vodimo brigu o budućnosti našeg zdravstva, pa je tako mreža liječnika dobro pokrivena, kao i omogućena zdravstvena skrb svim Međimurcima“, objasnila je voditeljica Odsjeka za zdravstvo Sonja Tošić Grlač. „Kroz godine smo pratili ove liječnike, a oni danas ovim potpisom postaju ugovorni subjekti Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. To bi danas rekli da su prošli, dugi pripravnički rok. Kroz izrade strategije, moramo računati na dugoročnost i isplativost, a prava koja će imati, uključuju i obaveze, no očekujem kao i dosad odličnu suradnju kroz neke buduće zajedničke projekte“, dodao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Branko Sušec.
Dobivamo specijalizante ginekologe, pedijatre te iz medicine rada i obiteljske medicine!
Da Međimurska županija na najbolji mogući način promišlja sustav i dalje, najbolji je dokaz najnovija informacija da su upravo na temelju dobro prijavljenog projekta stigla europska sredstva za 4 specijalizacije. Riječ je o specijalizaciji iz područja ginekologije, obiteljske medicine, pedijatrije i medicine rada, što će omogućiti stabilniji sustav činjenicom da ćemo liječnike iz tih područja imati upravo u Međimurju. „Sljedeći projekt kojeg želimo ostvariti je dežurstvo, koje je dosad bilo kod dr. Poljski, te će biti još koja 2 tjedna. Od 1.svibnja dežurstvo Doma zdravlja bit će u krugu paviljona 3  ŽB Čakovec, što je dobra vijest ako znamo da su u tome krugu sve ostale institucije i odjeli. Pacijent ima HBO i laboratorij uz još i registar palijativne skrbi na način da spajamo primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu, pa skraćujemo vrijeme čekanja i dajemo kvalitetu praćenju svakog pacijenta“, objasnio je župan Posavec, te najavio pilot projekt mobilnog palijativnog tima za koji je dobiveno  potrebno odobrenje. Ujedno je pritom naglašeno kako se nastavlja s kapitalnim projektom izgradnje Doma zdravlja, očekuje se objava javnog natječaja za radove vrijedne 8,9 milijuna kuna, dok u rujnu 2018. godine i početak rada u novim prostorima.
[ngg_images source="galleries" container_ids="965" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content