Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dani Međimurske županije nastavljaju se u četvrtak 2. Hrvatskim ruralnim parlamentom

Datum objave: 19. travnja 2017.

U LifeClass Termama Sveti Martin od četvrtka, 20. travnja pa do subote 22. travnja održat će se 2. Hrvatski ruralni parlament koji se nakon uspješno održanog parlamenta u Baranji 2015. godine, ovog puta seli u najsjeverniju i najmanju hrvatsku županiju. Na ovom se velikom događaju, koji će upotpuniti treći dan obilježavanja Dana Međimurske županije, očekuje više od 280 sudionika u tri dana, uz temu „Suradnjom do cjelovitog razvoja“. Drugo izdanje održat će se u organizaciji Hrvatske mreže za ruralni razvoj, LAG-a Međimurski doli i bregi, LifeClass Termi Sveti Martin i Općine Sveti Martin na Muri, uz podršku Međimurske županije. Ruralni pokreti u Europi inicijative su nevladinih organizacija koje predstavljaju organizirani pristup pružanju umrežavanja i jačanja kapaciteta lokalnih zajednica. Predstavnici lokalnih zajednica iz ruralnih prostora u desetak europskih zemalja koriste ruralne parlamente da ojačaju svoj glas i utjecaj na donošenje odluka koje izravno utječu na njihov život. Na Ruralnim parlamentima pruža se mogućnost da se čuje glas lokalnih dionika o pitanjima ruralnog razvoja.
Prvi dan parlamenta započet će u 11:00 sati kada se održava Plenarna sjednica HRP-a „Selski spominki“ na kojoj će se okupiti predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva turizma, Hrvatske mreže za ruralni razvoj, Hrvatske gospodarske komore, hrvatskih lokalnih akcijskih grupa, Međimurske županije i Hrvatskih turističkih zajednica. Već u ranim popodnevnim satima svi će posjetitelji moći sudjelovati u Ruralnom Caffeu s temama kao što su Inovativni pristupi u poljoprivredi, Koncept ‘’nula kilometara’’: lokalna hrana na lokalnom stolu, te Baština i identitet ruralnih prostora kao polazište za razvoj. Odmah nakon toga slijedi razgled poster sekcije pod nazivom Interdisciplinarnom suradnjom do bolje kvalitete života u ruralnim prostorima, a na kojima će se predstaviti suradnja sa znanstvenom zajednicom kroz prikaz znanstveno istraživačkih projekata, znanstvenih i stručnih radova te projekata koji se bave ruralnim prostorom ili doprinose poboljšanju uvjeta života u ruralnim prostorima. Kraj prvog dana obilježit će Ruralni domjenak na kojem će se predstaviti enogastronomsko bogatstvo Europske destinacije izvrsnosti - gornjeg Međimurja. Drugog dana parlament se otvara Panel raspravom u 10:00 sati, nakon čega se seli na brojne lokacije diljem Međimurske županije gdje su za sve posjetitelje organizirane terenske radionice.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content