Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljeno obilježavanje Dana Međimurske županije 2017.

Datum objave: 12. travnja 2017.

Ove smo godine pripremili jedan novi koncept obilježavanja Dana Međimurske županije, dali smo putem javnog poziva svim našim Međimurkama i Međimurcima priliku da se uključe svojim idejama, ambicijama, kreativnošću i svim programima, čime s ponosom mogu reći da smo u ovih 110 manifestacija u 22 dana uključili svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove iz cijelog Međimurja, pa hvala i bravo za sve naše suorganizatore i sudionike manifestacije, kojih će biti i preko 10 tisuća, uz uvjeren sam i trostruko više posjetitelja“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom predstavljanja programa obilježavanja Dana Međimurske županije u 2017. godini, te ujedno 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane.
Kako je objasnio pred nama su najzahtjevniji i najbogatiji Dani Županije koji kreću već u utorak, 18. travnja izložbom fotografija u zgradi Scheier od 17:00 sati, a zaključuju se u utorak, 9. svibnja Danom Europe. Kao ključne teme i poruke ovogodišnjeg obilježavanja istaknuo je gospodarstvo, turizam, uključivanje djece i mladih, sport i rekreaciju, uz jedan novi, energični i ponosni štih koji priča modernu priču o međimurskoj tradiciji. „Ova najveća obljetnice za sve nas Međimurce i ove će se godine održati uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskoga sabora i samog Hrvatskog sabora“, objasnio je Posavec te naglasio kako je konferencija s razlogom u palači Zrinskih, kako bi dali jednu snažnu poruku očuvanja ovog kompleksa, poruku da smo županija Zrinskih i grad Zrinskih.
Mladen Novak: „Ostavljamo Županiju u boljem stanju nego što smo je zatekli“
„Prije svega, želio bih čestitati izvršnoj vlasti Međimurske županije na velikom  poslu koji su odradili i pripremili 20 dana manifestacija, vjerujem da će i organizacijski biti dobro, kao što je u pripremi. Svojevrsna kulminacija proslave bit će svakako 28. travnja i svečana sjednica Skupštine Međimurske županije, iz razloga jer na toj sjednici svake godine dajemo najveću nagradu Zrinski, za postignuća zaslužnima, a isto tako, ove godine dajemo i nagradu za životno djelo“, objasnio je predsjednik Skupštine Mladen Novak, te se uz najavu posljednje svečane sjednice u ovom sazivu osvrnuo na rad Županije u protekle 4 godine. „Ostavljamo Županiju u boljem stanju nego što smo je zatekli i naravno očekujemo da će sljedeće generacije isto moći reći i za četiri godine“, dodao je.
„Zrinska garda i ove godine organizira javna događanja u prigodi proslave Spomendan Zrinskih i Frankopana i Dana Međimurske županije, koji su vezani uz mučeničku smrt hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu. Započet ćemo izložbom o Zrinskoj gardi 18. Travnja, nastaviti smotrom povijesnih postrojbi 22. travnja, putovati u Bečko Novo Mesto u nedjelju 23. travnja, te našu proslavu zaključiti u Zagrebu na sam Spomendan u nedjelju 30. travnja“, rekao je predsjednik Zrinske garde Alojzije Sobočanec.
Spektakl na zatvaranju Dana Županije u nedjelju 7. svibnja!
Bogati program koji će diljem Međimurja okupiti velik broj Međimurki i Međimuraca, ali i njihovih gostiju, zaključit će se službenim zatvaranjem manifestacije u nedjelju, 07. svibnja velikim iznenađenjem za sve građane, za kada je uz besplatnu degustaciju vina najavljen i spektakularni  vatromet. „To će nam ujedno biti jedan dobar uvod u Urbanovo – Dane vina u Međimurskoj županiji, s kojom ćemo također prezentirati sve naše turističke potencijale, prepoznatljivost i pozitivne brojke, kao destinacija europske izvrsnosti, te perjanica kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj“, zaključio je međimurski župan te pozvao sve da svojim dolaskom i sudjelovanjem na manifestacijama daju podršku svakom pojedincu u bilo kojem kutku Međimurja, na manifestacijama od Črečana, Domašinca, Vratišinca, Svetog Jurja na Bregu, Svetog Martina na Muri, Murskog Središća, Preloga, pa do Donje Dubrave i Kotoribe.
PROGRAM: https://medjimurska-zupanija.hr/wp-content/uploads/2017/04/ProgramskaKnjizica.pdf
[ngg_images source="galleries" container_ids="958" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content