Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga žena „Brest“ u Podbrestu priredila tradicionalnu Uskršnju izložbu

Datum objave: 8. travnja 2017.

Prvo nedjeljno poslijepodne u travnju ove je godine bilo  namijenjeno za predstavljanje, izložbu, ali i prodaju unikatnih rukotvorina članica Udruge žena „Brest“ iz Podbresta. Tradicionalna Uskrsna i proljetna izložba oplemenila je prostor Društvenog doma u Podbrestu, a ovu humanitarnu akciju svojim su dolaskom podržali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal te župnik vlč. Damir Slamek. Naime prodajom predstavljenih izložaka, vrijedne su članice namijenile u više humanitarnih aktivnosti, posebice za Zakladu solidarnosti „Katruža“, zatim za kupnju paketa potrebitima župe, uređenje kapelice Blažene Djevice Marije Kraljice, dok je dio sredstava doniran prilikom obilježavanja Dana narcisa u Međimurskoj županiji.
Marljive i samozatajne žene Međimurja
Nesebičan rad, tradicija koja je utkana u sadašnjost, druženje uz bezbroj kreativnih sati te mnogobrojni radovi ono su što danas krasi žene iz Podbresta, koje su na veselje mnogobrojnih prisutnih mještana, ali i gostiju iz cijelog Međimurja još jednom odlično organizirale ovu izložbu ususret Uskrsu.
Svaki rad koji je prezentiran, unikatan je, te napravljen ručno, a ove godine okupljene je posebno zaintrigirala uskršnja pisanica napravljena od ruža izrađenih od plastičnih vrećica. Ovo neobično, originalno i jedinstveno djelo s više od tisuću ruža biti će postavljeno ispred crkve i biti atrakcija mjesta. Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge humanitarnog su karaktera te predstavljaju tradiciju koja se dostojno i časno nastavlja iz godine u godinu, pa nove radove i akcije ove udruge možemo skoro očekivati. 
[ngg_images source="galleries" container_ids="949" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content