Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan i načelnici na svečanosti potpisivanja ugovora za 11 novih projekata u Međimurju

Datum objave: 31. ožujka 2017.

U velikoj dvorani Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata po Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2017. godinu, a među novim vrijednim projektima je i njih 11 iz Međimurske županije. Stoga su uz župana Međimurske županije Matije Posavca, ugovore s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  Gabrijelom Žalac potpisali danas gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnica Pribislavca Višnja Ivačić, načelnici Orehovice Franjo Bukal, Podturna Josip Lepen, Selnice Ervin Vičević, Štrigove Stanislav Rebernik, Belice Zvonimir Taradi, Gornjeg Mihaljevca Goran Lovrec, Male Subotice Vladimir Domjanić i Domašinca Dragutin Lisjak. Svi oni zaslužni su što će se zahvaljujući dobro pripremljenim projektima, ali i pravovremeno apliciranima, u Međimurju u narednom razdoblju ulagati u vrijednosti više od 4.250.000,00 kuna.
Međimurska županija jedna je od rijetkih županija iz koje su se na natječaj javile gotovo sve općine i gradovi, te time potvrdili dobar rad međimurskih gradonačelnika i načelnika, ali i Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e koja pomaže u većini projekata i planiranih investicija. Ovog puta radi se o projektima vezanima uz komunalnu infrastrukturu i objekte u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, preko kojih će se između ostalog raditi na završetku izgradnje sportske dvorane u Orehovici, sanaciji zgrade Doma zdravlja u Belici, rekonstrukciji i sanaciji cesta diljem Međimurja, uložit će se u školska igrališta, energetsku učinkovitu rasvjetu, ali i u Sportski dom Štrigova, te rekonstrukciju Društvenog doma Peklenica.
„Ovakvi projekti i ugovori, ali i način rada na dobrobit su regionalnog i ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske, uz što ćemo još bolje i učinkovitije koristiti fondove Europske unije. Ovim programom radimo na poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetske učinkovitosti. Ovim je pozivom zaprimljeno ukupno 390 zahtjeva, a prilikom odabira projekta, vodilo se računa o kojoj mjeri pojedini projektni prijedlozi slijede prioritete Županijskih strategija na određenom području“, objasnila je u svom obraćanju ministrica Žalac te svima čestitala prilikom svečanosti potpisivanja vrijednih ugovora.
Valja napomenuti kako je ovo tek prvi dio programa kroz koji se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u određene skupine razvijenosti, te se već očekuju rezultati novog natječaja koji će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva u Hrvatskoj, ali i u Međimurju.
[ngg_images source="galleries" container_ids="934" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content