Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

NATJEČAJ "Dodjela financijskih sredstava udrugama u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga za 2017. godinu"

Datum objave: 30. ožujka 2017.

Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ured za suzbijanje zlouporabe droga pozivaju udruge koje su programski usmjerene za rad u području prevencije ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga da se sukladno ovom Pozivu, prijave za financijsku potporu projekte koji doprinose prevenciji ovisnosti i suzbijanju zlouporabe droga. Na natječaj pravo prijave imaju udruge koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i djeluje na području Republike Hrvatske najmanje 1 godinu te djeluje u jednom od prioritetnih područja aktivnosti raspisanih natječajem što treba biti razvidno u Statutu udruge.
Udruge mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja:

  • PI. PREVENCIJA OVISNOSTI (PI.A Projekti prevencije ovisnosti, PI.B. Projekti za sigurnija noćna okruženja, PI.C. Projekti prevencije ovisnosti koji su u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga (EDPQS));
  • PII. PROJEKTI RESOCIJALIZACIJE OVISNIKA.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može odobriti u kategoriji projekata je 50.000,00 kn, a najviši 150.000,00 kn po pojedinom projektu u prioritetnim područjima PI.A, PI.B i PII. Najniži iznos koji se može odobriti u kategoriji projekata udruga u prioritetnom području PI.C je 100.000,00 kuna, a najviši 200.000,00 kuna.
Udruge imaju pravo na ovaj natječaj prijaviti najviše dva projekta u jednom od prioritetnih područja. Ista udruga na ovaj natječaj može prijaviti maksimalno 3 projekta. Prijava projekta u partnerstvu nije obvezna u prioritetnom području PI.A1, PI.A4, PI.B, PI.C, PII.A1, dok je za projekte udruga u prioritetnim područjima PI.A2 i PI.A3 obavezno provoditi partnerstvo s javnim ustanovama koje djeluju na području provedbe projekta. Mogući dodatni partneri u ovom prioritetnom području su: udruge, socijalne zadruge i jedinice lokalne i područne samouprave.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Natječaja i traje od 21. ožujka 2017. do 20. travnja 2017.  godine.
Više informacija saznajte ovdje: drogeiovisnosti.gov.hr
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content