Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

REDEA Međimurje pronašla nove financijske mehanizme za izgradnju škole u Pribislavcu

Datum objave: 16. ožujka 2017.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije početkom ožujka objavilo je poziv za iskaz interesa za prijavu potencijalnih projekata u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške.
Međimurska županija i Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA zajednički su prijavile projekt završetka nove škole i sportske dvorane u Pribislavcu. Projekt pod radnim nazivom „Škola za integraciju” prijavljen je pod prioritetom Socijalno uključivanje, zapošljavanje mladih i smanjenje siromaštva, a s obzirom da obuhvaća temu obrazovanja uklapa se i u Prioritet Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost.
Prijavljena vrijednost projekta iznosi oko 38 milijuna kuna i obuhvaća dovršetak izgradnje školske dvorane i škole, opremanje škole i dvorane te gradnju vanjskih sportskih terena. Iskaz interesa je tek prvi korak u prijavi projekta, ministarstvo i donatori će tijekom ove godine odabrati projekte koje žele poduprijeti, a natječaj će biti raspisan tijekom 2018. godine.
Tada će se znati mogu li napokon uz Proračun Međimurske županije, još koja sredstva stići u Pribislavec, kako bi se zaključio toliko iščekivani kapitalni projekt za cijelu regiju.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content