Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I ovogodišnji svibanj rezerviran je za „Urbanovo“ – Dane vina u Međimurskoj županiji

Datum objave: 15. ožujka 2017.

Manifestacija „Urbanovo“ – Dani vina u Međimurskoj županiji, doživljava svoju punoljetnost, a ove nas godine očekuje već od vikenda 19. - 21. svibnja. Potvrđeno je to na konferenciji za medije kojom je najavljen jedan novi, inovativniji i kvalitetniji program, uz tradicionalnu prezentaciju međimurskih vina, kulture pijenja vina, ali i ukupne enogastronomije, te turističkih i gospodarskih potencijala koje svakom posjetitelju i gostu nudi Međimurska županija. „Urbanovo je bogato nizom popratnih programa, od međunarodnog ocjenjivanja vina do manifestacije Urbanovo night, vinskih radionica, gurman show-a kojima će poseban doprinos dati štrigovski ugostitelji, ali i ugostitelji iz svih krajeva Međimurja. Svake godine imamo i partnere, time na svojevrstan način obilazimo vinsku Hrvatsku tijekom godina, ali i promoviramo vina iz ostalih hrvatskih regija, a ove će godine to biti naši susjedi iz Koprivničko-križevačke županije. Ugostit ćemo njihove vinare, ali jednako tako metodom reciprociteta će i naši vinari biti sudionici njihovog sajma vina krajem godine u Križevcima“, rekao je župan Međimurske županije, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora „Urbanovo 2017.“ Matija Posavec te dodao kako se očekuju i zaljubljenici u vina iz Slovenije, Mađarske, Austrije te Vojvodine.
Nakon 19., 20. i 21. svibnja, manifestacija ne staje, već se nastavlja s Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se 28. svibnja u Svetom Urbanu održati vinske igre, a „Urbanovo 2017.“ zaključiti Vinskim balom 3. lipnja. „18. Urbanovo najbolje govori o tome koliko su naši vinari složni i koliku kvalitetu vina imaju, te je ova manifestacija prava prilika da svake godine predstavimo novu berbu. Pokazat ćemo našim gostima kvalitetu, ali ih pritom zovemo i na naviku pijenja vina tijekom cijelog svibnja, ali i nakon toga“, naglasio je predsjednik Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae Međimurja David Štampar i objasnio kako će se uz niz stranih gostiju s kojima će pričati o vinskim temama, upravo za vinare i ugostitelje održati niz radionica i edukacija koje daju dodatnu kvalitetu međimurskoj kapljici.
Pokrovitelj ocjenjivanja vina, za koje je ove godine već dosad stiglo čak 190 uzoraka i ove je godine Općina Štrigova, odnosno njena turistička zajednica. „Pokušat ćemo ostvariti da međunarodno ocjenjivanje vina bude na razini prošlogodišnjeg koje je bilo odlično, ali se i potruditi da ono bude čak i mrvu iznad toga. Očekujemo više od 200 uzoraka, pa ćemo ocjenjivanje prolongirati na tri dana, te će samim time biti to jedno od jačih i boljih ocjenjivanja na ovom području“, rekao je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik. Niz noviteta i inovativnosti, potkrijepio je i ovogodišnji novi logo manifestacije. Na raspisani Javni natječaj pristiglo je čak 133 predložaka, a najbolji u kreativnosti bio je Tomislav Brozović iz Čakovca koji je autor novog vizualnog identiteta „Urbanovo 2017.“. „Ideja je proizašla iz opisa što je Urbanovo - platforma za promociju pijenja vina. Tu sam pronašao inspiraciju, a ideja je bila da napravim čišću verziju logotipa i sasvim logično mi je bilo dodati fontu neku finu vinsku čašu koja je ispunjena vinom i koja sama po sebi simbolizira Urbanovo“, objasnio je autor.
„Hvala svima onima koji rade na razvoju naše vinske industrije, ali i razvoju ukupne turističke ponude, našoj udruzi vinara, Općini, svima u Organizacijskom odboru, OPG-ovima, svima koji projekt Urbanova zajedno s nama žele pretvoriti u jednu prepoznatljivu manifestaciju u Hrvatskoj, ali i šire“, zaključio je Posavec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="914" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content