Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Županija i Prelog financiraju: U Draškovcu se gradi jednodijelna sportska dvorana za 3,6 milijuna kuna

Datum objave: 14. ožujka 2017.

„Naša je škola samostalna od 1. rujna 2004. godine, prije 7 godina prešli smo u jednosmjenski rad, a ono što nam je potrebno cijelo to vrijeme je sportska dvorana. Zahvaljujem u ime naših učenika i profesora, Gradu i Županiji, presretna sam jer smo potpisali ovaj vrijedan ugovor“, rekla je ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić na svečanosti potpisivanja Sporazuma o izgradnji školske sportske dvorane OŠ Draškovec, vrijednog 3,6 milijuna kuna, vidno uzbuđena zbog ovog velikog dana za jednu malu školu. Međimurska županija i Grad Prelog ovim sporazumom utvrdili su zajednički interes za izgradnju jednodijelne sportske dvorane u svrhu podizanja pedagoškog standarda u Draškovcu na višu razinu i povećanja kvalitete života na području naselja za sve one koji će je koristiti, a interesa itekako ima.
„Meni je kao županu zadovoljstvo potpisati ovaj Sporazum, kojim utvrđujemo jedan zajednički interes potrebe daljnjeg ulaganja u naše obrazovanje. Jučer su to bile neke druge sredine poput Sv. Jurja na Bregu, Čakovca ili Goričana, danas je to Draškovec, sutra će to biti neka nova lokacija i dovoljan dokaz da kada želite ulagati u podizanje standarda, tada morate gledati isključivo i jedino potrebe svake sredine“, rekao je u uvodu župan Međimurske županije Matija Posavec, te naglasio da ovih 105 učenica i učenika, među kojima su i županijski pravci u nogometu, zaslužuje svoju dvoranu, kao i članovi desetak udruga koje gravitiraju tom području.
Dizalice na putu, a nova jedinstvena dvorana „pod krovom“ do rujna!
Najavljena je investicija veliki izazov, kako će biti sagrađena po jednom novom modelu koji još nije viđen u ovom dijelu zemlje, što potvrđuju i troškovi koji su i do tri puta manji nego je uobičajeno. Kako je regulirano Sporazumom, sufinanciranje će biti po modelu 60% Županija, a 40% Grad Prelog. „Ovo je veliki dan i meni je posebno drago što se još jednom dokazalo kako se u Međimurju možemo za razliku od drugih županija odmaknuti od nekih kolotečina. Jednu inicijativu, Mjesnog odbora, pa Grada, preko osnovne škole, u konačnici je prepoznala i podržala Županija. Kroz tjedan dana raspisat ćemo natječaj i krenuti s radovima, a ako se sve poklopi mislim da će na jesen dvorana imati krov“, objasnio je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te dodao da će tada zajedno sa županom raditi i na opremanju, dok se Posavec nadovezao kako zahvaljuje njemu na inicijativi, kao i županijskim vijećnicima Dragutinu Glavini i Nini Marđetku.
„I ako će to biti jedna funkcionalna dvorana koja zadovoljava potrebe ovakve škole, onda ćemo sasvim sigurno imati puno više mogućnosti u drugim sredinama u Međimurju izgraditi dvorane po ovom principu“, nadovezao se međimurski župan, objasnivši kako je u Međimurju pokrenut jedan veliki investicijski ciklus u obrazovanju, od energetske učinkovitosti vrijedne 27 milijuna koju će sufinancirati EU, do adaptacije Učeničkog doma, gradnje Studenskog centra i skorog otvaranja dvorane u Orehovici. „Ponosan sam što ćemo u skoro vrijeme u ovom dijelu Međimurja ući u investiciju gdje će se vidjeti dizalice“, zaključio je Posavec.
[ngg_images source="galleries" container_ids="912" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content