Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Turistički vlakić vozio Europskom destinacijom izvrsnosti

Datum objave: 12. ožujka 2017.

Kako bi stanovnike upoznali s nagrađivanom EDEN destinacijom, Međimurska županija i Turistička zajednica Međimurske županije, organizirale su izlete turističkim vlakićem 30. travnja i 07. svibnja kroz Međimurje. Izleti su organizirani u sklopu Dana Međimurske županije kako bi se stanovnicima i posjetiocima približio djelić turističke ponude u Međimurju, stoga je i sam naziv ovog izleta bio - „Upoznajmo EDEN destinaciju Međimurje“. Naime upravo je Međimurje jedina destinacija u Europi koja se može pohvaliti čak dvostrukom titulom EDEN – Europske destinacije izvrsnosti koju dodjeljuje Europska komisija, a posljednju je primila za izvrsnost u enogastronomiji.
Dvije nedjelje zaredom prigodnom turističkom vlakiću pridružilo se ukupno 60-ak pojedinaca i obitelji, koji su obišli gornje i donje Međimurje.
Sudionici su posjetili turističke atrakcije, OPG-ove i restorane koji su pritom prezentirali svoju ponudu u najboljem svijetlu, te sudionicima omogućili degustacije autohtonih međimurskih proizvoda.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1028" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content