Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar zdravstva u Međimurju: „Vaš primjer ćemo slijediti i u drugim dijelovima Hrvatske“

Datum objave: 10. ožujka 2017.

„Kud sreće da u Hrvatskoj ima više ovakvih bolnica, tada bi i cijela Hrvatska bila na puno višoj razini. Neću previše hvaliti, ali uistinu Vaša bolnica i u primarnoj i u zdravstvenoj zaštiti pruža pozitivne primjere koje ćemo provesti i u drugim dijelovima Hrvatske“, rekao je prilikom svog službenog posjeta Međimurskoj županiji ministar zdravstva RH Milan Kujundžić, vidno impresioniran poslom koji se radi na samom sjeveru zemlje kada je zdravstvo u pitanju. Naime u ovom se trenutku pokreću i završavaju investicije u visini od preko 100 milijuna kuna na veselje svih Međimurki i Međimuraca, kako će svaka uložena kuna ući u svaki dom i svaku obitelj koja zatreba bilo koju od institucija, uz Županijsku bolnicu Čakovec, ujedno Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravstvo. Samo prošli tjedan najavljena je investicija od 65 milijuna kuna, uz 50 milijuna kuna europskog, a ostatak novca iz Proračuna Međimurske županije, kojom će se adaptirati zgrada stare interne, ujedno riješiti problemi dnevne bolnice, jednodnevne kirurgije, palijativne skrbi, psihijatrije te fizikalne terapije što pacijenti predugo čekaju.
„Drago mi je da se svaki sastanak i dijalog s ministrom, posebice onaj prije tri mjeseca, u potpunosti isplatio, jer nam je dao šansu, prepoznao naše argumente te ih uzeo u obzir. Očito je da vrednuje rezultate koje međimursko zdravstvo ima, a koji su na razini europskog prosjeka. Dokaz tome je današnji posjet, ali i činjenica da smo početno ponuđenih 13 milijuna kuna pretvorili u 65 milijuna, uz investiciju u hitnu u Murskom Središću, ali i sljedeće godine uređaj za magnetsku rezonancu“, objasnio je župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao da ako nešto radimo dobro i radimo bolje od drugih, te ako smo lokomotiva, onda u tu lokomotivu treba ulijevati gorivo da ona bude još bolja i brža.
Pacijenti cijele regije dolaze na koronografiju u Međimurje
Doista je zdravstveni sustav u Međimurju cilj pozicionirati na način da bude primjer u ovom djelu Europe, a kako je potvrđeno, na dobrom je putu da to i postane. „U Hrvatskoj smo prema pokazateljima kvalitete prvi od svih zdravstvenih ustanova, jednako kao i po postotku zbrinjavanja osiguranika s našeg područja, a imamo i najbolji omjer zaposlenih radnika medicinsko/nemedicinskog osoblja u zemlji“, ukratko je objasnio ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, naglasivši kako je jedan od ključnih razloga ministrova dolaska, uz radni sastanak, temu projekata i dijalog o rješavanju problema, svakako i činjenica kako je od prosinca 2016. godine otkada je u funkciji, u interventnoj kardiologiji napravljena 100.-ta intervencija, dapače s današnjim danom već je 115 pacijenata izliječeno.
„Radimo kvalitetno uz dobre rezultate, pa nema razloga da cijela regija taj dio liječenja ne obavlja kod nas, što i rade“, jasan je ravnatelj. Uz obilazak kardiologije s voditeljem Odjela kardiologije s koronarnom jedinicom Brankom Ostričkim, ministar se uvjerio u inovativni pristup liječenju i čestitao cijelom timu, kao i na činjenici da jedna relativno mala sredina uspijeva napraviti ovakav posao „Primaknuti se pacijentu i ne gubiti živote, to je za poklon“, zaključio je.
[ngg_images source="galleries" container_ids="910" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content