Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

HOO predstavio projekt „On the move“ i njegove trenutne rezultate

Datum objave: 7. ožujka 2017.

Hrvatski olimpijski odbor organizirao je Informativni dan o programu Erasmus+ Sport održan 3. ožujka u Zagrebu. U suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport pružili su priliku zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima da čuju osnovne propozicije javljanja na natječaje Erasmusa. Uz obilje korisnih izlaganja, bilo je i prilike da se od voditelja projekata čuju iskustva pa je pitanja bilo uistinu mnogo.
Panel diskusijom predstavljen je projekt „On the move“ koji Međimurska županija provodi uz podršku programa Erasmus+ Sport Europske unije, a čije je trajanje predviđeno do 30. lipnja o.g. Kako je projekt namijenjen predškolcima u dobi od 4 do 7 godina koji su pretili, preuhranjeni i smanjene tjelesne aktivnosti i njihovim obiteljima, pozornost okupljenih bila je iznimna pa je i Darko Vučić, zamjenik državne tajnice Janice Kostelić, pokazao interes za sportski program koji se bavi djecom vrtićkog uzrasta.
Projekt je ukratko opisala i na brojna pitanja na panelu odgovarala koordinatorica Aleksandra Ličanin, a zainteresirane sportaše i predstavnike lokalne i regionalne samouprave ponajviše su zanimali praktični dijelovi provedbe programa te upravljanje aktivnostima i kontaktima s partnerima u pet zemalja (Slovačkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Portugalu i Malti).
Kroz plakate je predstavljeno ukupno 8 projekata koji se trenutno provode, s tim da su projekti Međimurske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora jedini u Hrvatskoj odobreni i započeti 1. siječnja 2016. Ove godine je u zemlji započeto još šest projekata u okviru Erasmusa+ Sport.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content