Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Tolušić: „Ogroman potencijal Međimurja leži u poljoprivredi“

Datum objave: 3. ožujka 2017.

U službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, kojem je domaćin međimurski župan Matija Posavec umjesto  uobičajenih protokolarnih obilazaka i razgledavanja, omogućio dijalog s poljoprivrednicima u Velikoj vijećnici Međimurske županije.„Drago mi je da je u našoj sredini dan proveo čelni čovjek Ministarstva poljoprivrede, za naše područje jedan od najvažnijih ministara u Vladi. Uz nacionalni projekt „Doručak s hrvatskih farmi“ gdje smo u jutarnjim satima promovirali domaću, kvalitetnu i zdravu hranu te proizvodnju, odradili smo i skoro dvosatni sastanak ministra s predstavnicima gotovo svih poljoprivrednih sektora koji funkcioniraju na području Međimurja. Odradili smo jedan konstruktivan razgovor i sastanak o onome kako se osjećaju poljoprivrednici te što njihovo ministarstvo i županija mogu učiniti za njih“, objasnio je nakon sastanka Posavec i dodao kako slijedi jedno dobro razdoblje suradnje ne samo poljoprivrednih udruga, OPG–ova i građana s lokalnom i regionalnom samoupravom, već i s državom u cjelini, što je potvrdio i ministar.
Predstavnici 19 međimurskih poljoprivrednih udruga razgovarali s ministrom
„Međimurska županija organizirala nam je sastanak s 19 udruga vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju, kod kojih smo detektirali puno problema, no nadam se i svojim odgovorima dali barem tračak optimizma. Poljoprivrednici su iznijeli svoje probleme u sektoru mljekarstva, svinjogojstva, ekološke proizvodnje, ratarstva, zaključak je da je potrebna bolja koordinacija državnih agencija koje su vezane uz sektor poljoprivrede, čega će i biti“, rekao je ministar napomenuvši kako mu je ovo tek 80. radni dan u ministarstvu. „U svakom slučaju vidimo ovdje pozitivnu priču, bez obzira na tešku situaciju. Međimurska županija ima ogroman potencijal u sektoru poljoprivrede, koristi ga, naravno uz jaku prerađivačku industriju. Mislim da ova Županija može biti, a i danas već je perjanica u nekim segmentima poljoprivrede, ogroman potencijal“, zaključio je.
Kako je objasnio Posavec, to je zato jer međimurski proizvođači imaju kvalitetu, vrijedne ruke i spremni su u svakom trenutku zasukati rukave da bi poljoprivreda i zdrava prehrana dobile svoje zasluženo mjesto na tržištu. Ono što radi Županija je da u okviru svojih ovlasti i financijskih mogućnosti pokušava biti partner i prijatelj svojim poljoprivrednicima te ih pratiti na svakom koraku, a u to je partnerstvo bez sumnje danas uplela i Ministarstvo poljoprivrede te ministra, s kojim su dogovoreni daljnji koraci u interesu hrvatske i međimurske poljoprivrede. To donosi nove mjere, novu politiku i novi zakonski okvir.
Spomenimo kako je ministar svoj radni dan u Međimurskoj županiji zaključio otvorenjem novog proizvodno-skladišnog prostora tvrtke Ragusa, investicije vrijedne 30 milijuna kuna, uz izaslanika predsjednice RH Matu Brlošića i Vjerana Vrbanca, predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.
[ngg_images source="galleries" container_ids="906" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content