Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar i župan s lokalnim poljoprivrednicima na „Doručku s hrvatskih farmi“

Datum objave: 3. ožujka 2017.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać i župan Međimurske županije Matija Posavec danas su u Međimurskoj županiji otvorili i predstavili projekt „Doručak s hrvatskih farmi“, te istim naglasak stavili na kupnju domaćih i lokalnih poljoprivrednih proizvoda, proizvedenih na hrvatskim farmama i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, poznate kvalitete i podrijetla. Uz mlijeko i mliječne proizvode, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja, Med iz Lijepe naše i Jaja hrvatskih farmi, koji su bili posluženi na međimurskom Doručku s hrvatskih farmi, predstavljena je i lokalna poljoprivredna proizvodnja specifična za Međimursku županiju. „Prije svega cilj je na ovaj i mnoge druge načine poticati promociju hrvatskih proizvoda. Ja sam ministar hrvatskih poljoprivrednika, a ne neke druge, pa ono što želim je da u Hrvatskoj proizvodimo i prodajemo što više naših domaćih proizvoda, koji su najkvalitetniji i najbolji koje možemo pronaći na našem tržištu. Prema tome, kupnjom hrvatskih proizvoda, kupujemo kvalitetno, kupujemo zdravstveno ispravno i pomažemo hrvatsku poljoprivredu i hrvatsko gospodarstvo“, rekao je u uvodu ministar te zahvalio domaćinu na sudjelovanju u projektu.
Međimurski plasman domaćih proizvoda recept za cijelu zemlju
Ovakva manifestacija Međimurju iznimno puno znači jer je to za nas svojevrsni nastavak svega onoga što mi već radimo već godinama sustavno, prezentiramo svoje poljoprivrednike, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, ali i spajamo poljoprivredu i turizam. Naime, naši vlasnici smještajnih kapaciteta i djelatnici u turizmu već danas imaju sporazumne ugovore s OPG-ovima gdje se turistima ovdje nudi domaća svježa hrana proizvedena s međimurskog vrta“, dodao je međimurski župan uz naglasak da na taj način proizvođači imaju siguran plasman svojih proizvoda, a turisti svijest da jedu zdravu hranu koja je proizvedena u Međimurju. Da je to recept za cijelu Hrvatsku, potvrdio je i predsjednik poljoprivredne agencije koji je objasnio da se ovi susreti organiziraju  jer agencija posjeduje alate kojima može dokazivati slijedivost proizvoda. „Ovaj program kojeg ministarstvo provodi s HPA, predstavlja krunu naših nastojanja od 2009. u promociji naših oznaka kvalitete i vjerujem da ćemo u jednoj sinergiji u idućem razdoblju pored ovog događanja kroz niz drugih, približiti sve ono što odlikuje hranu s naših farmi. Jasna poruka potrošačima se šalje ovakvom kampanjom - kupujte svježe, kvalitetne i kontrolirane proizvode domaćeg poljoprivrednog prehrambenog sektora“, zaključio je Barać.
„Hrvatska ima najkvalitetnije poljoprivredne proizvode“
Doručak s hrvatskih farmi održat će se nakon Međimurja u svim županijama u Hrvatskoj, kako bi se predstavili poljoprivredni proizvođači s proizvodima po kojima je upravo ta županija prepoznatljiva. Tako su u Hotelu Park sudjelovali korisnici oznaka, proizvođači i prerađivači domaće prehrambene industrije Mini sirana Krnjak Belica, OPG Zadravec – sirana Opor Oporovec, Udruga uzgajivača svinja Međimurje, OPG Biber Mirjana, OPG Sarač Nedin Čakovec, „Poljoposavec“ Dunjkovec i OPG Hažić Radenko iz Jurovčaka, te mnogi drugi proizvođači koji su svojim proizvodima usmjerili prisutne na kupovinu proizvoda s hrvatskih farmi i poticanje hrvatske poljoprivrede. „Hrvatska ima najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i nitko u Europi i svijetu nema nešto bolje od onoga što imamo mi Hrvati i nemojte da vas itko uvjerava u nešto drugo“, jasan je bio ministar te dodao da uz očuvajte proizvodnje čuvamo radna mjesta i podržavamo hrvatsko. Da u Međimurju imamo kvalitetne proizvođače i proizvode, dodao je Posavec. „Imamo ljude koji imaju volju, koji imaju želju i koji imaju ruke koje znaju napraviti novi kvalitetan proizvod. Dakako u sinergiji s lokalnom i regionalnom samoupravom vjerujem da i dalje možemo isto nuditi hrvatskom tržištu i šire, no uz neophodnu sinergiju s Ministarstvom poljoprivrede te molim ministra da podrži naše poljoprivrednike i sve naše, međimursko“, za kraj je naglasio međimurski župan.
[ngg_images source="galleries" container_ids="904" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content