Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Udruga za autizam „Pogled“ dobila nove prostore i pokrenula trogodišnji projekt

Datum objave: 28. veljače 2017.

Ovim trogodišnjim projektom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske financirati će se aktivnosti radne i neurofeedback terapije, senzomotorički i socijalizacijski programi, edukacija  volontera i zaposlenika, terapijsko jahanje i listening program. Korisnici će biti članovi Udruge, djeca s poremećajima iz autističnog spektra, njih više od 110“, istaknuo je predsjednik  Izvršnog odbora Udruge za autizam „Pogled“ Dalibor Kuhta, na predstavljanju projekta „Autizam - rana intervencija“. Naime u novim i adaptiranim prostorijama udruge u Nedelišću održana je početna konferencija, kojoj su se odazvali i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, pročelnik UO za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić Grlač te brojni dobročinitelji i donatori ove Udruge koja svojim radom pokriva četiri susjedne županije i članstvom je najbrojnija u zemlji.
Imamo 140 djece,  a više od 110 aktivni su korisnici naših programa. Pružamo socijalne usluge, trenutno njih 7 i potrebno je naglasiti da je svaka od njih besplatna. Partneri su nam Međimurska županija, Grad Čakovec i Općina Nedelišće, uz izdvajanja resornog ministarstva na ime projekta za svaku godinu“,  dodao je Kuhta.
Ovaj volonterski rad, osobito Udruge Pogled, vrlo je važan za cijelu zajednicu, gdje moram naglasiti da su Udruge na području Međimurske županije preuzele velik dio posla, obavljajući funkcije koje su u domeni države te bi ih ona morala rješavati na jedan kontinuiran i profesionalni način. Veseli ovaj dan, preseljenje u nove prostore, gdje će djeca s aspektom autizma, njihovi roditelji i obitelji dobiti mjesto za edukaciju, druženje, igru i svesrdnu pomoć koja im je potrebna. Međimurska županija koja je i do sada bila partner svim projektima udruge, praksu će nastaviti i u buduće te nadalje financijski pomagati na godišnjoj razini“, naglasila je zamjenica župana.
Upriličena svečanost bila je prilika da se svima onima koji su nesebično pomagali i bili potpora te pomoć u opremanju i adaptaciji novih prostora, zahvali zahvalnicama i počasnim članstvom u Udruzi.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content