Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održane smotre LiDraNo 2017. za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurske županije

Datum objave: 15. veljače 2017.

II. Osnovna škola i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec bili su  domaćini LiDraNa 2017. za osnovne škole i srednje škole u dvorani Centra za kulturu Čakovec. U jutarnjem dijelu priliku za predstavljanje dobili su osnovnoškolci, a okupljene učenike, mentore i profesore pozdravio je ravnatelj II. OŠ Vinko Grgić, koji je izrazio zadovoljstvo domaćinstvom te se osvrnuo na buduće nastupe osnovnoškolaca. Iza vas su sati i sati rada i odricanja, a pred vama izazovi javnog nastupa u samo nekoliko minuta. Znam koliku vam obvezu i odgovornost ovo nameće, ali želim vas podsjetiti da ste već opravdali svoj rad, samim dolaskom na završnu Smotru“, istaknuo je. Čast da otvori smotru, pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu. LiDraNo je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom, trebamo je njegovati i graditi na način da potičemo sve učenice i učenike na sudjelovanje i izražavanje svojih misli. Svima želim mnogo uspjeha, da na ovakav način funkcionirajte kroz izvannastavne aktivnosti i puno sreće onima koji će proći na državno natjecanje gdje ćete sigurno vrlo uspješno predstaviti sebe, svoju školu i cijelu županiju“, rekao je župan te se s ponosom prisjetio svog sudjelovanja na LiDraNu, kao dio novinarske grupe koja je izborila državno natjecanje. Program LiDraNa za osnovne škole predstavila je  Ivana Jambrović, predsjednica ovogodišnje Smotre, dok su članovi Povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo bili predsjednik Romano Bogdan, Tanja Novak i Dejan Buvač, za literarno stvaralaštvo predsjednica Sanja Prošev, Željko Kovač i Davor Žerjav, a za novinarsko stvaralaštvo predsjednica Vedrana Močnik, Dejan Zrna i David Vugrinec. Na pozornici je u jutarnjim satima izvedeno ukupno 18 dramsko – scenskih djela, dok su program vodili Lara i Dorjan.
Čakovečki gimnazijalci premijerno izveli Himnu „LiDraNo“
U poslijepodnevnim satima CZK su napunili srednjoškolci, a svečano otvorenje upriličili su zboraši Gimnazije Josipa Slavenskog s premijernom izvedbom himne „LiDraNo“, za koju je tekst i glazbu napisao prof. Ivan Pranjić, a aranžman prof. Damir Rodiger. S par riječi dobrodošlice obratila se ravnateljica Tea Dragić Runjak koja je pritom izrazila ponos što je Gimnazija domaćin LiDraNa te poželjela svima da uživaju u glazbi, izvedbama i recitacijama, na daskama koje život znače. Kroz godinu u kojoj smo svi stariji i zreliji, mislim da smo puno toga naučili te da ste osobito vi učenici kroz čitavu godinu dali svoj doprinos, svoje ideje i izražavali svoju kreativnost koja je urodila plodom i upravo stoga ste se svojim radovima našli danas ovdje, na Županijskoj smotri,“ istaknula je prilikom otvorenja zamjenica župana Sandra Herman te pritom zahvalila učenicima, mentorima i njihovim ravnateljima na doprinosu. Predsjednica  za organizaciju bila je Barbara Markač-Despinić, dok su Povjerenstvo za literarni izraz činili predsjednik profesor Miroslav Gakić, likovni pedagog i književnik Josip Mihalković te doktorica znanosti i književna kritičarka Andrijana Kos Lajtman. Novinarske su radove birali predsjednica profesorica Dijana Savić, novinarka i književnica Kristina Štebih, te Tomica Jakopec. Program je oplemenilo 13 raznolikih radova, a voditelji LiDraNa za srednje škole bili su Marta i Goran.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content