Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Posavec prijemom čestitao „Najsestri 2016.“ Boženi Kapitarić

Datum objave: 13. veljače 2017.

Nesebično davanje, humanost i empatija, temelj su svakog budućeg uspjeha koji je nemoguć bez puno odricanja, ali i bezbroj odrađenih sati rada koji su samo jedan od koraka prema ovakvom velikom priznanju“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec u obraćanju „Najsestri 2016.“ Boženi Kapitarić, za koju je priredio i poseban prijem.
Božena Kapitarić po drugi puta proglašena „Najsestrom“!
Ova pomalo samozatajna, glavna medicinska sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom u Županijskoj bolnici Čakovec, povodom Svjetskog dana bolesnika 11. veljače proglašena je po drugi puta za „Najsestru“. Angažiranost prema svakodnevnom poslu, trud oko pacijenata koji se susreću s velikim životnim izazovima njena je nit vodilja, a mnogo o njoj govori kako su je kandidirali skupina onkoloških pacijenata, Udruga medicinskih sestara Čakovec, Hematološko društvo te druge strukovne udruge i udruge pacijenata, dok ju je Hrvatska udruga pacijenata proglasila najboljom u zemlji.  Tijekom svoje dugogodišnje karijere i kontinuirane edukacije, napisala je i 2 priručnika za osobe koje se svakodnevno bore s velikim životnim izazovima, a koje je ponekad teško prihvatiti.
Humanitarni rad i volontiranje
Tijekom svog radnog vijeka, Božena Kapitarić susretala se s raznolikim slučajevima, a tijekom rada postala je i članica Županijske lige protiv raka Čakovec, dok protekle 4 godine vrlo aktivno pomaže u Udruzi oboljelih i liječenih od karcinoma pluća. Iako njeno zanimanje zapravo i nije samo zanimanje, već je to svojevrstan životni poziv, smatra da je dobivanje ove nove pohvale svojevrsna kruna karijere. Uz veliko hvala županu i Međimurskoj županiji na dugogodišnjoj podrški, naglasila je kako  će i u budućim radnim danima svoje karijere pokušati biti još veća potpora i oslonac svojim pacijentima s kojima se svakodnevno susreće i s kojima provodi vrijeme.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content