Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Glazba i umjetnost u Strahonincu i zgradi Scheier u okviru Dana Međimurske županije

Datum objave: 12. veljače 2017.

Glazba i umjetnost obilježili su posljednji petak povodom obilježavanja Dana Međimurske županije. Tako je u Strahonincu u Dvorani kulturnog centra, održan Koncert malih vokalnih sastava, a nešto kasnije u zgradi Scheier otvorena izložba keramike i slika Emilije Horvat te upriličena večer poezije uz koncert.  
Glazba za sve generacije!
Drago mi je da smo u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije stigli i u Strahoninec, izuzetna mi je čast što mogu 2. Susret malih vokalnih skupina proglasiti otvorenima,“ istakla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec. Dragi moji mještani, sretan sam što se susret malih vokalnih sastava održava upravo u Strahonincu u organizaciji Pjevačkog zbora Strahoninec, kada slavimo Dane Međimurske županije koja je odavno prepoznala rad naših Udruga. Zbog toga izuzetno sretan i ponosan“, rekao je Lehkec. Susret malih vokalnih sastava i izložba slika domaće umjetnice Nadice Patafta upotpunili su večer, baš kao i izvedbe 3 muška vokalna sastava, te 4 ženska vokalna sastava. Napomenuto je pritom kako je ove godine osnovana Muška vokalna skupina Strahoninec koja broji 7 članova te su ovim nastupom debitirali na vokalnoj sceni Međimurja. U prekrasnu večer u Strahonincu uveli su mnogobrojne ljubitelje glazbe Ervin i Laura Šafarić koji su se predstavili popevkom „Šečeš, šečem drotičku“.  
Umjetnost i poezija u zgradi Scheier!
U okviru obilježavanja Dana Međimurske županije, članice i članovi Matice umirovljenika Međimurske županije, predstavili su Emiliju Horvat s  izložbom slika i keramike u izložbenom dijelu zgrade Scheier, dok se na gornjem katu održala večer poezije uz nastup sopranistice Evelin Novak. „Zahvaljujem Matici umirovljenika i moram reći da su se upravo oni među prvima priključili u ovakvo prekrasno obilježavanje Dana Međimurske županije te ponudili ovaj program. Zahvaljujem Vam na ovim, ali i svim aktivnostima koje provodite u svojim gradovima i oćinama. Još jednom čestitam na dobivenoj Povelji župana na ovogodišnjoj svečanoj sjednici Skupštine, to je zapravo zahvala svima Vama na kontinuiranom doprinosu Međimurju“, istakla je zamjenica župana i otvorila manifestaciju. Emilija Horvat ukratko je predstavila rezultat svog neprekidnog rada u proteklih 6 godina, u kojem je koristila različite tehnika crtanja s raznom tematikom. „Onaj tko voli poeziju i uživa u njoj bogat je za jedan djelić sreće koju nitko drugi ne može razumjeti, a kada uz poeziju dolazi i lijepa glazba tada je osjećaj potpun“, rekla je autorica i tim zaključila ovogodišnju izložbu keramike i večer poezije.
[ngg_images source="galleries" container_ids="1029" override_thumbnail_settings="1" thumbnail_width="120" thumbnail_height="90" thumbnail_crop="1" images_per_page="100" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="[Prikaz slika]" order_by="imagedate" order_direction="DESC" returns="included" maximum_entity_count="500" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content