Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana godišnja skupština Udruge pčelara Međimurske županije

Datum objave: 31. siječnja 2017.

Udruga pčelara Međimurske županije Agacija održala je proteklog vikenda svoju redovnu godišnju skupštinu u prostorima KTC restorana u Čakovcu. Kao jedno od najvećih udruženja ovakvog tipa na području Republike Hrvatske, s otprilike 200 – tinjak članova, za cilj ima suradnju s Hrvatskim pčelarskim savezom te drugim srodnim organizacijama, kao i razvitak i unapređenje pčelarstva uz gospodarenje pašnim resursima na području Međimurja. Kroz brojne edukacije, radionice, sajmove i manifestacije okupljaju, aktiviraju i obučavaju članove, a poseban naglasak stavljaju na očuvanje autohtone pasmine sive pčele.
Uz niz odrađenih sati u svojim pčelinjacima, članovi uvijek nađu vremena za obilježavanje značajnih datuma, kao što su Svjetski dan pčela te Dan zaštitnika pčela pčelara, sv. Ambrozija. „Uz sve navedeno, međimurski pčelari prošle su godine održali 10. ocjenjivanje meda s 43 uzorka, dok smo kontrolne uzorke već tradicionalno donirali djeci, u Županijsku bolnicu Čakovec i Caritasov domu dr. Antun Bogdan“, rekao je u uvodu predsjednik Udruge Branko Lipić.
U Međimurju će se održati Sajam pčelara iz cijele Hrvatske
„Lijepo je vidjeti na skupštini ovako velik broj pčelara, što znači da ste vrlo aktivni te ovaj posao shvaćate vrlo ozbiljno. Vaš trud i ulaganje prepoznala je Međimurska županija koja će kao i prethodnih godina biti vaš partner i potpora te vas i financijski pratiti, ove godine iznosom osiguranim u Proračunu od 20 tisuća kuna“, u svom je obraćanju istaknuo zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović te iskoristio priliku čestitati im na svemu učinjenome u 2016. godini koja im nije bila nimalo laka, s obzirom na veliku nepogodu mraza u travnju.
Također, Vidović je  predstavio inicijativu da se na našem području organizira Sajam pčelara Republike Hrvatske, nalik  onome koji je do prije par godina postojao u Varaždinu. „Iako takve manifestacije zahtijevaju velika materijalna ulaganja, zajedničkim snagama nas kao Županije, Grada Čakovca i svih zainteresiranih dionika, možemo to ostvariti“, naglasio je Vidović. Ova Udruga koja marljivo i vrijedno radi te prenosi svoje znanje na mlađe naraštaje, vrlo je uspješna, što dokazuju brojne nagrade dobivene na sajmovima. „Uspjesi na manifestacijama na kojima se predstavljate dokaz su kvalitete vaših proizvoda te dosljednosti u radu. Naša podrška nastavit će se i u narednom razdoblju, jer mi smo tu zbog vas i u svakom nam se trenutku možete obratiti. Nadalje ćemo organizirati predstavljanja i sajmove kako bi što veći broj ljudi, naših žitelja bio upoznat s provjerenim, vrhunskim medom naših lokalnih proizvođača“, za kraj je rekao Stjepan Kovač, gradonačelnik Grada Čakovca.

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content