Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U zgradi Scheier održana početna konferencija projekta „Učim, učiš“

Datum objave: 27. siječnja 2017.

Udruga tjelesnih invalida Međimurja kao nositelj, te Međimurska županija, Gospodarska škola i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec kao partneri, održali su početnu konferenciju projekta „Učim, učiš” u čakovečkoj zgradi Scheier. Na predstavljanju projekta prisustvovali su predsjednik Udruge tjelesnih invalida Međimurja Branko Baksa, voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine te pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Sonja Tošić – Grlač, voditeljica projekta Vana Majer,  ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik, stručna suradnica psihologinja iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Tatjana Žižek i ravnatelj Gospodarske škole Čakovec Renato Vinko.
Djeca s teškoćama u razvoju i invaliditetom često su izolirana i nemaju dovoljno socijalnih kontakata koji bi im omogućili kvalitetniji život. S obzirom na visoki postotak djece s invaliditetom u Međimurskoj županiji, prepoznata je potreba za pojačanim djelovanjem na njihovom socijalnom uključivanju i razvoju njihovih vještina s ciljem osobnog razvoja, kako bi iskoristili sve svoje potencijale. Jedan od načina da se to postigne je suradnja s mladima koji se obrazuju za zanimanja koja u budućnosti mogu upisivati i djeca s teškoćama u razvoju i invaliditetom. „Opći cilj projekta je povećati mogućnost djece i mladih da izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava steknu znanja i vještine te usvoje primjerena stajališta, ali i pritom poboljšaju kvalitetu života u skladu sa svojim interesima i sposobnostima. Ovaj projekt osmišljen je za učenike 6., 7. i 8. razreda Centra za odgoj i obrazovanje, odnosno djecu s poteškoćama u razvoju“, istaknula je voditeljica projekta.
Pozitivan primjer Međimurske županije
Međimurska županija vođena dobrom praksom iz ranijih godina, sustavno sudjeluje u projektima udruga civilnog društva kako bi taj način osnažila civilni sektor. Projekt ovakvog tipa omogućuje učenicima da se što bolje snađu u životu, prilikom odabira srednje škole i kasnije kod zapošljavanja. „Vizija Međimurske županije je da imamo gospodarski napredak i obrazovane građane, pa je stoga ključno ulagati u školstvo, uz posebnu brigu za djecu s poteškoćama koja moraju naći svoje mjesto u obrazovnom sustavu. Samim time Županija usklađuje kurikulume sa školama, kako bi im se pružilo što kvalitetnije i pristupačnije učenje“, rekla je Tošić-Grlač. „Međimurska županija nam je potpora u svim projektima koje provodimo, i to ne na deklarativnoj razini, već inicira, predlaže i sudjeluje te je vrijedna podrška u našem radu“, zaključio je predsjednik Udruge te naglasio kako se veseli provedbi ovog iznimno vrijednog projekta za našu zajednicu i djecu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content