Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Siječanjske preporuke čakovečke Knjižnice

Datum objave: 25. siječnja 2017.

Donosimo preporuke bibliotekara Knjižnice „Nikola Zrinski“ Čakovec u kojima je projekt „On the move“ Međimurske županije pronašao suradnike. Nadamo se da će vam tri naslova siječanjskih preporuka biti od koristi i da će vas „99 načina kako odvući dijete od televizije“, „Mali sportaši - olimpijski sportovi“ i dječja knjiga „Mara i sport“ zaintrigirati.
Devedeset devet načina kako odvući dijete od televizije
Istraživanja su pokazala da današnja djeca provode više od četiri sata dnevno ispred televizora. Pedagozi upozoravaju da takva navika potpomaže pojavi pretilosti, problema s vidom i pasivnosti naše djece. U ovoj knjizi nudi se niz prijedloga kojima ćete djeci zamijeniti gledanje televizora i igranje videoigara maštovitim igrama, druženjem te sebi i djeci kreativno ispuniti vrijeme.
Mali sportaši - olimpijski sportovi: kako odabrati sport je knjiga za djecu i roditelje koja dolazi u serijalu od pet knjiga namijenjen djeci u dobi od 6 do 12 godina. To je dob u kojoj se djeca uključuju u sport pa je i dobar odabir vrlo važan. Autor Vitomir Spasović je na djeci razumljiv način opisao 26 olimpijskih sportova, obrazlažući važnost bavljenja sportom, približavajući načela olimpizma i Olimpijskih igara, sve s motivom da odaberu sport koji im se najviše sviđa.
Autorica Aleix Cabrera u knjizi Mara i sport približava zdrave životne navike i bavljenje sportom, otkriva temu Olimpijskih igara, bavljenja gimnastikom, tko je izmislio košarku,… Glavni likovi su Šumići, mali šumski junaci koji se skrivaju od ljudi, ali njihovi mali problemi nisu sakriveni. Pročitajte zajedno s djecom znaju li Šumići što su zdrave navike.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content