Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održan sastanak vezan uz projekt RCGO Piškornica

Datum objave: 23. siječnja 2017.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike održan je sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.
Sastanku su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sa suradnicima, direktor društva Piškornica d.o.o Mladen Jozinović, koprivničko-križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Predrag Štromar te zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek-Jambrek.
Na sastanku su iznijete informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju.
Direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a. Kapacitet mehaničke linije, naveo je, smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017.-2022. izgradit će se i sortirnica.
„Uskladit ćemo se sa zahtjevima Ministarstva i služit ćemo sustavu“ – naglasio je Jozinović.
„Mislim da se stvari odvijaju u dobrom smjeru. Smanjuje se kapacitet, a u centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice“ – rekao je ministar Slaven Dobrović.
IZVOR teksta i fotografije: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content