Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najtrofejniji hrvatski paraolimpijac u Međimurju o svojoj tajni uspjeha

Datum objave: 19. siječnja 2017.

U kongresnoj dvorani LifeClass Termi Sveti Martin najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja održao je motivacijski govor. Višestrukog nositelja zlatnih, srebrnih i brončanih odličja te nekoliko svjetskih i europskih rekorda, svojim su dolaskom podržali zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec, direktor Termi Branimir Blajić, ravnateljice Županijske uprave za ceste i Centra dr. Rudolf Steiner Ljerka Cividini i Dijana Posavec, dekanica Međimurskog veleučilišta Čakovec Nevenka Breslauer te brojni uspješni poduzetnici našeg područja i inozemstva. Gostovanje mladog Dubrovčanina u Međimurju, koji se nakon 15 godina uspješnog bavljenja sportom odlučio posvetiti karijeri i obiteljskom životu, organizirano je kako bi vlastitim primjerom motivirao ljude i prenio strast i radnu etiku koju je imao u bazenu, u poslovno okruženje.
Teško se nakon jednog vrlo uspješnog sportskog perioda u životu vratiti u civilno društvo, u „normalan“ svijet. Osjećao sam se pomalo izgubljeno, dok nisam našao snagu i motiv kako biti dobar u nekom novom segmentu. Ne moram biti najbolji u onome što radim, ali učinit ću sve predradnje i potrebne mjere da budem zadovoljan i dobar u ovom poduzetničkom okruženju, čiji sam sada dio. Tvrdoglav sam i uporan, red, rad i disciplina bili su temelji u natjecateljskom djelu mog života, a sada su baza ovog poslovnog. Ne uspijevaju najbolji, već oni spremni na prilagodbu za nove izazove i novo vrijeme, za nova vrata ne vrijede stari ključevi“, zaključio je Španja.
Ovog motivatora krasi i impresivan životopis, u kojem su uz one vrhunske sportske rezultate i oni obrazovni, naime magistrirao je Odnose s javnosti na Sveučilištu u Dubrovniku, stručno se usavršavao na Međunarodnom paraolimpijskom odboru te osnovao vlastiti brend MihoWill u suradnji s tvrtkom Overtime, specijaliziranom za digitalni marketing u sportu. „Iskreno se nadam kako svojim iskustvom, znanjem i uspjesima koje stoje iza mene mogu pomoći da se bolje nosite s izazovima koji vam stoje na putu. Obrazovanje je vaš ključni saveznik u svemu“, istaknuo je Mihovil Španja. Također ovom su prilikom prikazani dijelovi dokumentarnog filma „Skrivena strana medalja“ redateljice Antonie Dubravke Carneud, o sportskoj karijeri i životnoj priči Mihovila Španje. Isti progovara o važnim pitanjima kao što je obrazovanje vrhunskih sportaša, životu nakon sportske karijere, izjednačavanju prava sportaša s invaliditetom i ostalih kao i o obitelji, strahovima te vrijednostima u koje vjeruje.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content