Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dobra suradnja dviju županija! Međimurski sustav navodnjavanja prepoznala Virovitičko – podravska županija

Datum objave: 19. siječnja 2017.

Kako je Međimurje prepoznato kao primjer dobre prakse na području navodnjavanja i jedan od inicijatora noviteta u svom djelovanju, na tom je tragu u posjetu Međimurskoj županiji boravila delegacija Virovitičko – podravske županije na čelu sa zamjenikom župana Zdravkom Dijakovićem. Uz tajnika Županijske skupštine Ivana Horvata, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igora Androvića i Daria Riplija iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove dočekali su ih te s njima odradili radni sastanak zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, direktor Međimurje, investicije i nekretnine d.o.o. MIN-a Ivan Vinković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti Darko Radanović, te voditeljica Odsjeka za poljoprivredu i turizam i pomoćnica pročelnika Danica Pošta.
Međimurska županija je među prvima prepoznala navodnjavanje kao jedan od načina gospodarskog razvoja, pa je već 2003. godine pokrenula izradu Plana navodnjavanja Međimurske županije. S obzirom na postojeći sustav navodnjavanja u Kuršancu i dva projekta u pripremi, Prelog – Donji Kraljevec i Belica, predstavnici Virovitičko – podravske županije nisu prva delegacija koja je posjetila Međimurje kako bi razmijenili svoja znanja i iskustva. Učinili su to prije njih u 2016. predstavnici Istarske županije, te 10-ak poljoprivrednih savjetodavnih službi iz susjedne Slovenije.
Svjesni smo kako je sustav navodnjavanja u Međimurju prepoznat kao jedan od uspješnih projekata navodnjavanja u Republici Hrvatskoj te služi kao primjer dobre realizacije osmišljenih planova. Drago nam je da se istim vode i druge Županije“, rekao je pritom zamjenik župana Vidović i svojim gostima ponudio daljnju podršku u realizaciji njihovog projekta.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content