Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prijem gimnastičara i vodstva Nacionalnog gimnastičkog centra „Aton“ kod župana

Datum objave: 5. siječnja 2017.

Nakon godine obilježene odličnim rezultatima, nastupom na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i povodom početka nove sportske godine, u Uredu župana Međimurske županije Matije Posavca održan je prijem gimnastičara i vodstva Nacionalnog  gimnastičkog centra „Aton“. Na svečanom prijemu prisustvovali su i predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, uz predsjednika Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željka Jakopca, gimnastičarke i kandidatkinje za Olimpijske igre u Tokiju Sabine Hegeduš, hrvatskog gimnastičkog reprezentativca i osvajača olimpijske medalje Filipa Udea te njegovih trenera Igora Kriajimskog i Maria Vukoju, ujedno član tehničkog odbora muške sportske gimnastike UEG (Europska gimnastička federacija) i najviše međunarodni rangirani sudac HGS-a.
Ključ svakog sportaša je mentalna snaga!
Tijekom svečanog prijema,  međimurski olimpijac kratko se osvrnuo  i na svoj nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prošle godine.  „Ključ svakog sportaša je u njegovoj mentalnoj pripremljenosti na kojoj se treba kontinuirano raditi, uz vježbe snage i one na spravama“, spomenuo je Ude. Kako je sam rekao u tijeku su pripreme za prvo sljedeće natjecanje koje je na rasporedu ovog proljeća. „Filip svakodnevno trenira dva puta, gotovo puno radno vrijeme. Pet i pol sati radi posebne vježbe usmjerene na snagu, ali nikako ne zaboravljamo i psihički rad te daljnji razvoj mentalne snage“, objasnio je trener Igor. Nesebični rad, trud i neprestanu želju za boljom i jačom vježbom prepoznali su i u Međimurskoj županiji koja će u partnerstvu s Gradom Čakovcem i Općinom Nedelišće sufinancirati Filipa i njegove aktivnosti u budućim treninzima i nadolazećim pripremama za Olimpijske igre s po 220 tisuća kuna. „Velika je stvar da se sve financijske obaveze prema sportu i prema Nacionalnom gimnastičkom centru Aton ostvare, kako bi se svi sadašnji gimnastičari i budući olimpijci mogli adekvatno i na najbolji mogući način pripremati za sve izazove koji im slijede,“ istaknuo je Vukoja. Svečano potpisivanje ugovora o financiranju biti će 17. siječnja.
Međimurje buduće središte svjetske gimnastike
Prema riječima predsjednika kluba, buduća vizija stručnog stožera Filipa Udea  jest da se Međimurje ostvari kao jedno od središta hrvatske i svjetske gimnastike u koje će dolaziti gimnastičari na pripreme i edukativne radionice za trenere i stručne timove. Tragom toga, po prvi puta u LifeClass Termama Sveti Martin, početkom ožujka održava se dvodnevni seminar vezan uz sport te panel rasprava „Razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.“
„Sport je jedna od najbitnijih izvannastavnih aktivnosti većine pojedinaca i potpora u svim segmentima života koja nas uči usponima i padovima. Bitna je konstanta i dobra škola koja sve uključene potiče na predanost, borbenost i želju za postizanjem ciljeva. Vjerujem kako su OI u Riju bile samo jedna dobra škola i jače pripreme Filipu za nadolazeće igre u Tokiju“, rekao je na prijemu župan Posavec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content