Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završni prijem štićenika „Kuće mogućnosti“ u Međimurskoj županiji

Datum objave: 29. prosinca 2016.

S navršenih 18 godina ili najkasnije po završetku školovanja, korisnici socijalne skrbi moraju napustiti sustav. Većina njih u tom trenutku nema stan, posao, novac, obitelj, a često ni predodžbu o životu izvan ustanove ili udomiteljske obitelji. Upravo iz tog razloga  „Kuća mogućnosti“ opravdava svoje postojanje te ima za cilj mlade pripremiti za svakodnevicu, društvo i situacije koje ih očekuju. Važno je da ih se usmjeri ka potrebnim životnim vještinama kako bi u periodu od jedne do dvije godine postali spremni i sposobni osamostaliti se. Osim stambenog zbrinjavanja, kroz program mentorstva pruža im se osjećaj pripadnosti i prihvaćanja te im se daje prava slika svakodnevnog života kakvu dosad nisu imali prilike uživati.
Od samog osnutka „Kuće mogućnosti“ u Čakovcu, uživaju i potporu Međimurske županije, pa je iz tog razloga, da im se na tome i zahvale, upriličen prijem kod zamjenice župana Međimurske županije Sandre Herman. Ugodnom druženju prisustvovali su voditelj „Kuće mogućnosti“  Vlado Hoblaj, mentor Dejan Peras i korisnici „Kuće mogućnosti“ Velimir Oršuš, Gordan Oršoš i Jasmin Oršuš. Tijekom razgovora sa zamjenicom dotakli su se tema svoje svakodnevice te objasnili načine na koje se pripremaju za tržište rada. Izvijestili su je o proteklom djelovanju i napretku, ali i prezentirali viziju njihovog zajedničkog projekta. Ujedno, iskoristili su prigodu predstaviti svoje umijeće pečenja kolača koje su pripremili za ovo predblagdansko druženje. Zamjenica župana potaknula ih je da se što jače potrude za budućnost te im obećala da će ih Županija pratiti i u dalje.
Svečani prijem i ugodno druženje uz pozitivnu atmosferu, zaključili su zajedničkom fotografijom za uspomenu, uz neizbježne čestitke povodom nadolazećih blagdana.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content