Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Datum objave: 25. prosinca 2016.

 
"Drage Međimurke i Međimurci!
S punim srcem Vam se obraćam u radosti Božića, u vrijeme nade i iščekivanja, razdoblje mira, radosti i veselja kojima su nas prisjetile svijeće koje smo palili tijekom nedjelja došašća. Ovo me razdoblje podsjeća i na trenutke koje nastojim u što većem obimu provesti među Vama, uz Vas, kada mi svakodnevno dokazujete svoju osobitu osjetljivost za probleme onih kojima je najteže, pa time božićnoj poruci, kao univerzalnoj, vjerskoj i  svjetovnoj, udahnjujete život na najljepši mogući način.
Iza nas je još jedna godina, mjesta za optimizam zaista ima, gledajući gospodarske rezultate, smanjenje broja nezaposlenosti, uspjehe najmlađih i stvaranje slike o našem kraju kao mjestu poželjnom za život. U svakom tom uspjehu jasan je doprinos svakog od nas, zajedno smo omogućili da gledajući unatrag možemo biti sigurni kako su se svaka izrečena riječ i svaki potez, promišljeni ili ne, dogodili s razlogom te nas čine zajednicom u koju se drugi ugledaju. Tu Vam poruku zasigurno najzornije mogu prenijeti Vaši najmiliji i bližnji, koji Vam ovih dana svakako moraju biti na listi prioriteta te donijeti dodatnu snagu i unutarnji mir.
Dani pred nama prilika su i da pokažemo ono najbolje u sebi, tako da svaki trenutak uz nas donese sreću, toplinu i radost svima koji nas okružuju. Posebice našim obiteljima, kao neiscrpnom izvoru snage za dane koji su pred nama i godinu punu izazova koji slijede. U krugu svojih najmilijih pronađite ono istinsko i najdublje zadovoljstvo, ravnotežu i harmoniju, toliko nužnu da biste ostvarili  sreću i uspjehe kojima težite, podjednako u osobnom životu i na poslovnom planu.
Ujedno, iskazivanje solidarnosti prema bližnjima i okretanje prema onima koji osim unutarnje, traže i fizičku toplinu te sklonište, uz Vaše suosjećanje i želju za pomoći, mogu Vas dodatno okrijepiti i osnažiti svojom zahvalnošću. Neka to bude poklon Vama, jedini koji Vam je zaista potreban ovog Božića.                                                                                            
Unatoč lošim prognozama i preprekama koje su nam se našle na putu, realizirali smo niz projekata i pritom naš standard podigli na novi, viši nivo, čime stvaramo neku novu Hrvatsku. Ipak, kako sam uvijek pobornik teze da možemo i moramo još bolje, ovaj kraj godine promatram kroz jedan izazov koji 2017. godina nosi sa sobom.                                         
Božić i Nova 2017. godina pred nas stavljaju nova očekivanja, kojima ususret krećemo kreiranjem daljnjih planova za bolju budućnost, sa željom da nam to razdoblje bude uspješnije i pogodnije za život. Svima Vama, Vašim obiteljima, svim Međimurkama i Međimurcima, od srca želim da 2017. ispuni Vaše nade i planove te donese obilje veselja, zdravlja i uspjeha u svaki međimurski dom. Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić!"
 župan Međimurske županije
Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content